Pääkirjoitus 16.6.2019: Hallitusohjelmassa vähän hyvää ja paljon pahaa

Antti Rinteen johtamassa viiden puolueen hallituksessa ovat mukana sdp, keskustapuolue, vihreä puolue, vasemmistoliitto ja rkp. Yksimielisesti hyväksytty hallitusohjelma lupaa vähän hyvää, mutta sisältää paljon pahaa. Ohjelma on rakennettu toiveelle kapitalismin kukoistuksesta ja työllisyyden kasvusta. Siinä ei kosketa millään tavoin kapitalismiin ja kapitalistien etuoikeuksiin.

Hallitusohjelman hyväksymisen jälkeen sdp:n ja vasemmistoliiton puheenjohtajat kutsuivat ohjelmaa vasemmistolaiseksi, keskustapuolueen puheenjohtaja keskustalaiseksi ja vihreän puolueen sekä rkp:n puheenjohtajat  liberaalisen porvarilliseksi. Tästä on tehtävissä vain yksi johtopäätös:  Rinteen hallitus aikoo pysyä vuosikymmeniä jatkuneen oikeistopolitiikan raameissa.

Työtätekevien etujen kannalta pahimmat hallitusohjelman hankkeet ovat asevarustelun historiallisen suuri kasvu, valtion omaisuuden myynti ja yksityistäminen sekä verotuksen kiristyminen.

Asevarustelun kärkihanke on Hornet-hävittäjien korvaaminen ”täysimääräisesti” uusilla hyökkäyskoneilla. Hinta tulee olemaan vähintään 10 miljardia euroa. Ja koneiden elinkaarihinnaksi on arvioitu hirmuiset 30 miljardia. Lisäksi hankitaan yli miljardilla sotalaivoja ja lisätään sotaharjoituksien määrää sekä kustannuksia kymmenillä miljoonilla.

Historiallinen asevarustelun kasvu on isku perinteiselle rauhan- ja työväenliikkeelle, jonka tavoitteena on ollut takoa miekat auroiksi. Nyt ”vasemmistopuolueet” ovat takomassa aurat miekoiksi!

Valtion omaisuutta eli suomalaisten kansallisvarallisuutta aiotaan myydä jopa 3 miljardilla eurolla. Se on yksityistämistä ja työtätekevien työn tulosten sekä tuottojen siirtämistä kapitalistien ja rikkaiden taskuihin. Ensimmäisinä kaupan ovat energiayhtiöt ja liikenne. Rinteen hallituksessa ei näytä olevan yhtäkään yksityistämisen vastustajaa!

Työtätekevien verotus on kiristymässä lähes miljardilla eurolla. Rahastus tapahtuu välillisten verojen korotuksilla. Ansiotuloverotuksen lievennykseen luvattu 200 miljoonaa korvaa vain viidenneksen kiristyksistä. Yhteisöverotukseen ja pääoma- sekä osinkoverotukseen ei kosketa tikullakaan. Varallisuusveron ja yhtiöiden Kelamaksun palauttaminenkin unohtui kokonaan hallitusohjelmasta!

Nyt jos koskaan on joukkoliikkeiden ja työtätekevien voimanosoitusten aika. Ay-liikkeen ja ammattiliittojen paimentaminen ”vasemmistolaisen” hallitusohjelman ja oikeistopolitiikkaa jatkavan hallituksen tueksi on estettävä.

Pääkirjoitus 16.6.2019: Hallitusohjelmassa vähän hyvää ja paljon pahaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *