Kaikille avoimin silmin taloutta ja yhteiskunnan menoa seuraavalle on käynyt selväksi, että Suomessakin vuosikausia jatkunut kapitalismin nykykriisi on pitkittymässä ja joidenkin arvioiden mukaan vain pahenemassa.

Kapitalistit ja Sipilän oikeistohallitus yrittää selvitä kriisistä pakkokeinoin, kiristämällä ja käyttämällä porvarimediaa propagandansa levittäjänä.

Hallituksen päättämät julkisen talouden ja peruspalvelujen leikkaukset kurittavat ensi vuonna kansalaisia neljällä miljardilla eurolla. Ay-johdon myötävaikutuksella tehty kilpailukykysopimus vie palkansaajilta  ainakin kolme miljardia. Ja hallituksen leikkauspöydällä ovat odottamassa vielä kahden miljardin lisäleikkaukset.

Jo vuosikymmeniä harjoitettu kansanvastainen oikeistopolitiikka on näin kovenemassa. Kapitalismin pelastamisen talkoissa kuritetaan vain työväenluokka. Se kun on eduksi kapitalisteille, rikkaille ja poliittiselle valtaeliitille.

Kapitalismin kriisin järkyttävin seuraus on joukkotyöttömyys. Suomessa on laajan työttömyyden luvuilla yli puoli miljoonaa työtöntä. Pahimmassa asemassa ovat nuoret ja pitkäaikaistyöttömät. Nyt heitä kiristetään yritysten ilmaistyövoimaksi vähimmäistoimeentulon menetyksen uhalla. Se on todella hävytöntä!

Sosialidemokraattisen ja vasemmistoliittolaisen ay-johdon hyväksymä kilpailukykysopimus on saamassa jatkokseen uuden palkka-alen. Kapitalistien EK:n ja Sipilän hallituksen vaatimuslistalla on palkka- ja tuloerojen kasvattaminen. Ja sehän tapahtuisi vain pienipalkkaisten, eläkeläisten ja työttömien kustannuksella.

Työtätekevien vastarinnan kukistaminen ja kaikenlainen suostuttelu ei olisi mahdollista ilman massiivista propagandaa.Siihen porvarimedia antaa auliisti apuaan. Apu on nähty mm. talouden taantuman ja työttömyyslukujen peittelynä, ja nyt härskinä olemattomien veronkevennysten markkinointina.

Tuleva syksy on suurien mielenosoitusten ja protestien aikaa. Niissä on tunnustettava väriä, nostettava poliittiset tunnukset ja vaatimukset eturintamaan ja taottava kapitalismin vastainen taistelurintama yhtenäiseksi joukkovoimaksi.

Työkansan Sanomat 8/2016

Pääkirjoitus: Nyt on aika tunnustaa väriä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *