Vuosi 2018 on Kommunistiselle työväenpuolueelle, puolueen jäsenille ja toimissamme mukana oleville merkittävien tapahtumien vuosi.
Suomen työväenvallankumouksen alkamisesta on kulunut 27. tammikuuta 100 vuotta. Muistamme ja kunnioitamme eri tavoin työläistoveriemme rohkeaa taistelua työn, leivän, oikeudenmukaisuuden ja sosialismin puolesta.

Elokuussa tulee kuluneeksi myös 100 vuotta Suomen vanhan kommunistisen puolueen perustamisesta. Tuon puolueen parhaita taisteluperinteitä ja marxismi-leninismin aatteellista työtä jatkamaan perustettiin 30 vuotta sitten Kommunistinen työväenpuolue Ktp ja puolueen äänenkannattajaa Työkansan Sanomia alettiin julkaisemaan uudelleen.

Näissä muistamisen ja juhlimisen merkeissä kokoontuvat Ktp:n osastojen edustajat toukokuussa kaksipäiväiseen puolueen 23. edustajakokokseen. Kokouksen aikana tullaan arvioimaan mm. nykykapitalismin tilaa Suomessa ja imperialismia maailmassa.
Ktp muistaa ja kunnioittaa menneitä, mutta on tänä päivänä todellinen tulevaisuuden puolue. Tästä kertoo Ktp:n keskusneuvoston tekemä päätös maanlaajuisen nuoriso-osaston perustamisesta ja monelle paikkakunnalle laajentunut uusi opintotoiminta.
Tästä on hyvä jatkaa.
  
Ktp:n keskusneuvosto teki joulukuun kokouksessaan päätöksen, jonka mukaan puolue ei tue ketään tammikuun presidentinvaaliin asetetuista ehdokkaista. Päätöksen perusteluissa todetaan kaikkien ehdokkaiden olevan enemmän tai vähemmän porvarillisen politiikan kannattajia.
Ktp edellyttää presidenttiehdokkailta ja valittavalta presidentiltä sotapolitiikasta ja Natosta irrottautumista, rauhaan ja puolueettomuuspolitiikkaan sitoutumista sekä Suomen itsemääräämisoikeuden palauttamista.

Tässä ovat ne perusasiat, jotka kansalaisten on syytä ottaa huomioon äänestyspäätöksiä tehdessään.

Pääkirjoitus (16.12.2017)
Työkansan Sanomat 14/2017

Pääkirjoitus: Edessä on merkittävien tapahtumien vuosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *