Sipilän oikeistohallituksen budjettiesitys ensi vuodelle on ollut eduskunnan käsittelyssä syyskuun lopulta lähtien. Oppositioryhmien vaihtoehtobudjetit olivat käsittelyssä 15.11. täysistunnossa. Ryhmien huonomuistisuus, etenkin vasemmistoryhmien, oli kummallista.

Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat olleet vuodesta 2008, kapitalismin raha- ja talouskriisin ajan, vuorollaan hallituksissa toteuttamassa sitä oikeistopolitiikkaa, jonka seurauksena ensi vuodenkin budjetissa leikataan julkista taloutta ja perusturvaa.

Eduskunnan täysistuntoa seurannut ei voinut välttyä ajattelemasta paljon käytettyä hokemaa, pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.

Vasemmistoryhmien, Sdp ja Vasemmistoliitto, vaatimukset kiky-sopimuksen perumiseksi ja työtätekeville aiheutettujen menetysten korvaamiseksi ovat petollista hurskastelua. Ne olivat edustajiensa välityksellä itse hyväksymässä sopimusta.

Sosialidemokraattien ja vasemmistoliittolaisten mandaatilla mm. SAK:ssa ja sen jäsenliitoissa istuvat hyväksyivät sellaisenaan kapitalistien EK:n ja Sipilän hallituksen kiky-anelut. Eivätkä vain hyväksyneet vaan tekivät hartiavoimin töitä vastaan panevien nujertamiseksi.

Kiky-sopimuksen vaaroista ja työtätekevien miljardimenetyksistä oli kyllä riittävästi tietoa. Ktp:n tarkat laskelmat esitettiin mm. Työkansan Sanomien sivuilla.

Vaihtoehtobudjetteja väsäävät ja kiky-sopimuksella temppuilevat saisivat hävetä, jos vielä osaavat.

Sata vuotta itsenäisyyttä – perusasiat esille

Työkansan Sanomissa on nyt aikaisempaa enemmän kirjoituksia ja arvioita Suomen satavuotisesta itsenäisyyden ajasta. Itsenäisyyttä, sen alkua ja koko aikaa käsitellään neljässä laajassa artikkelissa.

Erityisen kiinnostavina nousevat esille presidentti Urho Kekkosen puhe 22.4.1970 Helsingin yliopistolla, jonka julkaisemme kokonaan, ja Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiaisen kirjoitus Minkä neuvostovalta antoi, sen kapitalistit tärväsivät.

Maamme porvareille ja militaristeille itsenäisyys on tänäkin vuonna sodalla riekkumista ja uhoa. Ktp ja kommunistit korostavat rauhaa, ystävyyttä ja yhteistyötä.

Työkansan Sanomat 13/2017

Authors

Pääkirjoitus: Eduskunnan huonomuistinen oppositio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *