Kunnallinen itsehallinto ja kuntalaisten vaikutusmahdillisuudet omiin asioihinsa ovat vuosi vuodelta kaventuneet. EU:n ja hallituksen politiikka määrää yhä enemmän kuntien taloudesta ja palveluista. Ja tuo politiikka on hyvin oikeistolaista.

Eduskuntapuolueet ja Sipilän hallitus yrittävät vaientaa kevään kuntavaalien lähestyessä keskustelun EU:n ja hallituksen oikeistopolitiikasta ja sen vaikutuksista kunnissa. Porvarimedia tekee parhaansa vaientamisen onnistumiseksi.

Ensi vuonna nähdään jo kymmenes peräkkäinen kapitalismin kriisin ja kapitalistisen talouden laman vuosi. Sen seuraukset tuntuvat raskaina kunnissa, tavallisten ihmisten arkielämässä. Työttömyys, köyhyys ja yhteiskunnan menoista syrjäyttäminen näkyy kyllä sille, joka ei kulje silmät suljettuina.

EU:n ja hallituksen vastaus kriisiin ja lamaan on koventaa oikeistopolitiikkaa. Se toteutetaan leikkaamalla julkista taloutta, peruspalveluja, työttömyys- ja sosiaaliturvaa sekä eläkkeitä. Erityisen kovalla kädellä kohdellaan työttömiä ja eläkeläisiä.

Niiltä otetaan joilla on vähiten, niille annetaan joilla on eniten. Sitä on Jyrki Kataisen edustamien EU- komissaarien ja Juha Sipilän ministerien kansanvastainen politiikka.

Ensi vuoden alussa voimaan tulevat eläkelain muutokset, työttömyysturvan heikennykset, sosiaalisten tukien leikkaukset ja maksujen korotukset ovat Kataisen ja Sipilän hallitusten päätöksiä, jotka eduskunta on hyväksynyt. Kaikki eduskuntapuolueet ovat niiden takana.

Ktp on varoittanut toistuvasti menetyksistä, joita EU ja sen politiikkaa ajavat hallitukset aiheuttavat kaikille työtätekeville. Ei ole mitään toisenlaista ja demokraattista EU:ta. On vain suurpääoman ja komissaarien EU. Eikä ole mitään työväen ja sosiaalista Eurooppaa EU:n komennon alla.

Suomi irti EU:sta ja eurosta!

Kansallistamisen ohjelmalla työtä ja toimeentuloa.

 

Työkansan Sanomat 12/2016

Pääkirjoitus: EU:n ja hallituksen oikeistopolitiikkaa määrää kunnissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *