Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) keskusneuvoston kokouksessa 18.5. arvioitiin huhtikuun eduskuntavaalien tulosta ja vaikutusta  Suomessa toteutettavaan talous- ja yhteiskuntapolitiikkaan. Arvio ei lupaa muutosta parempaan.

Kapitalismin jatkuvuus perustuu  oikeistopolitiikkaan ja reformistiseen korjailuun. Se ei enää riitä. Muutoksen esteenä oleva oikeisto sekä sen politiikkaan sopeutuneet eduskunnan vasemmistopuolueet ja ay-liikkeen johto ovat kuitenkin liittoutuneet kerta kerran jälkeen kapitalistisen järjestelmän korjaustalkoisiin.

Niin on käymässä nytkin. Sdp:n johtamat hallitusneuvottelut  ja hallitusohjelma toistavat  2000-luvun oikeistopolitiikkaa ja pysyvät samalla uralla.

Kapitalistien EK on jo vaatinut uutta kilpailukykysopimusta vaikka edellisenkin leikkauksia on vielä edessä. STTK:n puheenjohtajan mielestä ansiosidonnaista työttömyysturvaa pitäisi porrastaa työllisyysasteen nostamiseksi. Se on ollut myös EK:n vaatimus. Ja on esitetty joukko muitakin työtätekeviä kurittavia vaatimuksia.

Kun tällä hetkellä näyttää siltä, että tulevassa hallituksessa ovat keskusta ja rkp, oikeiston ja kapitalistien vaatimukset toteutuvat ainakin osittain.

Kommunistinen työväenpuolue vahvistuu ja etenee

Ktp:n eteneminen näkyy nyt muuallakin kuin eduskuntavaaleissa. Puolueessa on tehty monia merkittäviä päätöksiä kommunistien toiminnan vahvistamiseksi. Niistä kerrotaan laajemmin tässä Työkansan Sanomien numerossa.

Ktp palautetaan puoluerekisteriin syyskuun alussa alkavalla kampanjalla. Valtakunnallisella kampanjalla kerätään kannattajakortteihin vähintään 5 000 lain edellyttämää nimeä.

Ktp:ssä tehtyjen päätösten tavoitteena on uusien puolueosastojen perustaminen, yhteydet ay-liikkeeseen ja nuorisoon, opintotoiminnan laajentaminen etelästä pohjoiseen sekä agitaatio- ja propagandatyön tehostaminen.

Työkansan Sanomat 21.5.2019

pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Kapitalismin korjailu ei enää riitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *