Nykypäivän sodat eroavat yhdellä merkittävällä tavalla perinteisestä sodankäynnistä. Taistelu on siirtynyt uutisvirtojen hallintaan ja sisältöön. Propagandasta ja ihmismassojen manipuloinnista on tullut entiseen verrattuna tappava ase.

Kenellä on fyysinen valta, sillä on myös henkinen valta. Kapitalismissa tämä totuus tarkoittaa sitä, että pääoman omistajat ja kapitalistit päättävät mediasta ja sen uutistuotannosta.

Meillä tämä porvarien valta näkyy nyt jokapäiväisissä uutisissa. Ne ovat kuin yhdestä tuutista puserrettuja. Sotaa ja militarismin kasvua pidetään luonnollisena kehityksenä. Vihollinen tulee idästä 30-luvun venäläisvihalla höystettynä.

Vain Venäjän lentokoneet ja aseet ovat pahasta. Venäjän tekemät todella harvinaiset maamme ilmatilan minuuttiylitykset ovat lähes sodan julistamista. Nato-koneet ja muut pullistelijat saavat puolestaan lentää täysin vapaasti. Jokin aika sitten kaksi amerikkalaiskonetta oli luvatta lähes puoli tuntia Suomen ilmatilassa. Tutkimukset lopetettiin suurien kustannusten varjolla?

Ja vain Venäjän pommit tappavat siviilejä. Tätä sotapornoa iskostetaan nyt tauotta Syyrian sisällissodan varjolla. Lännen sotien ja Naton pommien miljoonat uhrit ovat vain oheisvahinkoja. Näitä uhreja ei kuvata ihmisten olohuoneisiin eikä tyrkytetä rahankeräysmainoksissa.

On häpeällistä, että monet toimivatkin rauhanjärjestöt ovat nielaisseet lännen ja porvarimedian kaksoisstandardien ja hurskastelun syötin. Ne ovat menneet ”rauhanrintamaan”, missä miekkaa heiluttavat kokoomuspapit, kokoomusnuoret ja Karjalan palauttajat. Se ei ole kunniaksi 24.10. vietettävälle YK:n rauhanpäivälle.

Tässä lehden numerossa on kirjoitettu laajasti ja kattavasti sodan ja rauhan kysymyksistä. Kommunistien perusteltu johtopäätös on, että Yhdysvaltain johtama lännen imperialistinen kapitalismi on syyllinen nykypäivän sotiin, valtioiden hajottamiseen, sotien uhreihin ja kärsimykseen.

Kuten lehdessämme todetaan, rauhan on kommunisteille keskeinen kysymys. Tehtävämme on selvittää mistä sodat johtuvat, kuka niistä hyötyy ja mitä niistä seuraa.

Pääkirjoitus 15.10.2016

Työkansan Sanomat 11/2016

Pääkirjoitus: Kommunisteille rauha on keskeinen kysymys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *