Eduskuntavaalit ovat jo puolentoista kuukauden päässä. Vaalilupausten, vaalimainonnan ja vaalivaikuttamisen viimeiset kiriviikot ovat edessä. Ja mikäs on vaikuttaessa, sillä eduskuntapuolueille on jaettu ruhtinaallisia puoluetukimiljoonia.

Sipilän oikeistohallitus on myöntänyt helmikuun toisella viikolla kahdeksalle eduskuntapuolueelle avustuksina lähes 10 miljoonaa euroa. Tuki ei ole koko kuluvalle vuodelle vaan sen neljälle ensimmäiselle kuukaudelle. Koko vuonna tuota vaikuttamisrahaa kertyy noin 30 miljoonaa euroa. Eikä siinä vielä kaikki. Päälle tulevat avustaja-, viestintä, konsultointi- ja peittomiljoonat.

Helmikuun rahanjaossa Keskusta sai 2,4 miljoonaa euroa, Perussuomalaiset 1,9 miljoonaa euroa, Kokoomus 1,8 miljoonaa euroa, Sdp 1,7 miljoonaa euroa, Vihreät 741 000  euroa, Vasemmistoliito 593 000 euroa, Rkp 445 000 euroa ja Kristillisdemokraatit 247 000 euroa.

Eduskuntapuolueiden toiminta muistuttaakin nykyisin liiketoimintaa. Niillä on lihava kassa, joka täytetään vuosittain hallituksen myöntämällä avustuksella. Ja kassaan virtaavia euroja varjellaan katteettomilla lupauksilla, mainonnalla ja torimakkaroilla. Tuo jos mikä on vaalivaikuttamista.

Eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät ole mukana rahanjaossa. Ei myöskään Ktp, vaikka se on virallisessa puoluerekisterissä. Eikä se päätöstensä mukaan haluakaan puoluetukea. Ktp:n toiminta perustuu talkootyöhön sekä jäsenistön ja kannattajien taloudelliseen tukeen.

Ktp:n juuri hyväksytty vaaliohjelma ei perustu katteettomiin lupauksiin ja mielistelyyn. Se perustuu työväestön etujen ajamiseen ja oikeuksien puolustamiseen. Ja sitä emme peittele myöskään 14.4. eduskuntavaaleissa.

Me emme lupaa, me vaadimme!

Työkansan Sanomat 3/2019

Authors

Pääkirjoitus: Me emme lupaa, me vaadimme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *