Pääkirjoitus: Työväen edut turvattava kuntavaaleissa

Kuntavaaleihin osallistuminen on Ktp:lle taktinen kysymys. Pääsemme vaalien aikana kertomaan julkisuudessa näkyvämmin esityksistämme ja tavoitteistamme. Ja mikä tärkeintä, voimme puhua suoraan työtätekeville. Heidän etujaanhan ajamme ja puolustamme kaikessa työssämme.

Porvarillinen demokratia on välillistä demokratiaa. Se on yhä enemmän suuren rahan ja sen tarpeiden ruokkimaa osallistumista. Raha ja mainonta ratkaisevat. Tuon ovat huomanneet myös nykyiset eduskuntapuolueet. Ne ovat kahmineet itselleen kymmeniä miljoonia euroja pysyäkseen näkyvillä ja vallassa.

Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen on todennut vaaleihin osallistumisesta: ”Ktp:llä on oma tapansa suhtautua porvarilliseen demokratiaan ja porvarillisiin vaaleihin. Nykyisissä oloissa meidän tulee nähdä kunta-  ja eduskuntavaalit tilaisuutena saada puolueelle lisää näkyvyyttä ja mahdollisuutena tuoda omia näkemyksiämme julki kansan keskuudessa, paljastaa kapitalistien politiikan kurjistava ja kansaa kurittava vaikutus, lisätä kannatustamme ja hankkia puolueelle uusia jäseniä.”

Kuntataloudet ovat vuosi vuodelta yhä velkaisempia. Ne ovat entistä enemmän EU:n ja maan hallituksen harjoittaman oikeistopolitiikan ohjauksessa ja armoilla. Yhtiöt ja rikkaat saavat verohelpotuksia, kuntien valtionapuja leikataan, joukkotyöttömyys pysyy, maaseutu autioituu ja kaupunkien laitamat slummiutuvat. Näin ei voida enää jatkaa.

Ktp on nostanut kuntavaalien keskiöön yksityistämisen ja peruspalvelujen alasajon pysäyttämisen sekä kunnan velvollisuuden työllistää työttömät. Se edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon (Sote) uudistuksen torjumista sekä kuntien tuotannon jatkamista ja laajentamista. Kunnan itsehallinnon perusta kun on oma tuotanto ja yhteisen omaisuuden vaaliminen.

Kunnan työt on tehtävä omalla työvoimalla ja pyrittävä kunnan alueella täystyöllisyyteen. Työttömien makuuttaminen sakkomaksuilla syrjäyttää osan työtätekevistä työelämästä ja on lisäksi vastuutonta taloudenpitoa.

Kuntien oma tuotanto, lähipalvelut, päiväkodit ja koulut tarvitsevat lisää työntekijöitä ja rahaa. Siksi kunnille kuuluvia valtionosuuksia on korotettava. Ne kymmenet miljardit eurot, joita eduskuntapuolueet ovat lähivuosina sijoittamassa uusiin sota-aseisiin, on siirrettävä kuntapalveluihin.

Ktp on vaatinut myös kunnille pääomien ja suurien varallisuuksien verotusoikeutta. Rikkaiden on vihdoinkin aika osallistua oikeiston masinoimiin taloustalkoisiin.

Äänestä Ktp:n ehdokkaita 9.4. kuntavaaleissa.

 

Työkansan Sanomat 5/2017

Pääkirjoitus: Työväen edut turvattava kuntavaaleissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *