Venäjän presidentinvaalit käytiin viime viikonloppuna ja varsinainen vaalipäivä oli 18.3. Palaamme vaalien tulokseen, sen arvioon ja Venäjän tulevan kehityksen näkymiin seuraavassa Työkansan Sanomien numerossa.

Yksi on kuitenkin jo nyt varmaa, venäläiset eivät tahdo sotaa. Venäjän kansan pitkässä muistissa ovat säilyneet sotien kauheudet, kuolema ja aineelliset menetykset. Toisen maailmansodan aika, voitto Hitlerin Saksasta ja fasismin kukistaminen maksoi venäläisille ja muille Neuvostokansoille enemmän kuin koskaan aikaisemmin, eikä sen anneta enää toistua.

Vaikka Suomi ei ole valtiona sekaantunut Venäjän vaaleihin, porvarimedia ja russofobit ovat tehneet myyräntyötä sitäkin enemmän. Ne eivät ole säästäneet rahaa ja aikaa Venäjän hallinnon ja venäläisten, erityisesti presidentti Putinin vastaisessa propagandassa ja pilkkaamisessa.
Venäjä-vastaisuuden ja suoranaisen trollauksen vetureina ovat toimineet Erkon säätiön lehdet ja muu säätiön omistama media. Tähän joukkoon on ujutettu myös eduskunnan peukalon alla toimiva ja veronmaksajien rahoittama Yle. Sen palkkaamat toimittajat ja asiantuntijat ajavat russofobien rattailla.

Venäjän presidentinvaalit ovat kaksivaiheiset suorat kansanvaalit kuten Suomessakin. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaali, joka ratkaisee lopullisesti vaalin tuloksen.

Nyt 18.3. käydyissä vaaleissa oli kahdeksan ehdokasta. Kaikilla duuman puolueilla oli omat ehdokkaansa. Joukossa oli myös duuman ulkopuolisten puolueiden ja kansanliikkeen ehdokkaita. Kaksi ehdokasta oli kommunistien asettamia.

Porvarimedia vaikeni visusti kommunistien ehdokkaista, jotka edustavat Venäjän sisäpolitiikassa todellista oppositiota. Sen salaamiseksi on oppositioksi nostettu EU:n ja koko Lännen mieleisiä ja rahoittamia henkilöitä, joiden kannatus on jäänyt vain prosentin tasolle.

Venäjän presidentinvaalien lopputuloksesta on kirjoitettu ennakkoon jo vuoden ajan. On kauhisteltu vaalien tulosta, joka näyttäisi merkitsevän jatkoa presidentti Putinille. Samalla on nostettu propagandan keskiöön äänestysprosentti, jonka toivotaan jäävän Venäjällä mahdollisimman alhaiseksi.

Samanlaista kauhistelua ei nähty Suomen presidentinvaalien aikana tammikuussa. Sauli Niinistö kun sai jo ensimmäisessä vaalissa kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. Eikä äänestysprosentistakaan pidetty pahemmin meteliä, vaikka ulkomailla äänioikeutetut huomioiden kolmannes suomalaisista jätti äänestämättä.

Työkansan Sanomat 4/2018

Authors

Pääkirjoitus: Venäläiset eivät tahdo sotaa

Hakutulokset “Pääkirjoitus: Venäläiset eivät tahdo sotaa

  • 19.3.2018 22:46:sta
    Permalink

    Näyttää sille että Suomessa iso osa ns. vasemmistosta ei osaa tehdä eroa oikeisto-opposition ja vasemmisto-opposition välillä. Hyvä että sentään KTP osaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *