Ktp:n Rauno Lintunen: Armeija marssii USA:n ja Naton tahtiin

Suomalaiset sotilaat ja tankit harjoittelivat maaliskuussa Pohjois-Ruotsissa Norrbottenin lumisissa metsissä sotaa. Ruotsi-Suomen yhteisissä joukoissa taisteli 3 000 sotilasta USA:n, Britannian ja Norjan 7 000 sotilasta vastaan.

Northern Wind 2019-sotaharjoitus päättyi viime viikolla. Suomalaisten tappiot jäivät pieniksi. Vain muutama sotilas loukkaantui. Ruotsalaisten tappiot olivat suuremmat. Loukkaantuneiden lisäksi yksi sotilas jäi tankin alle ja kuoli.

Vaikka hyökkäävillä Nato-joukoilla oli selvä ylivoima, yhdistyneet joukkomme peittosivat ne 100-0. Lopputulos oli ennakoitu, sillä Naton sotilaat näyttelivät idästä vyöryviä venäläisiä.

Norrbottenin sotaharjoituksen aikana järjestettiin myös Ruotsin ilmavoimien johtama Flygvapenövning 19 -harjoitus, johon Suomen Hornetit  osallistuivat. Hävittäjät jyrisivät vanhaan tapaan  Lapin taivaalla ihmisiä ja poroja  pelottelemassa.

Kun yksi sotaharjoitus päättyy, toinen alkaa.

USA:n johtama Bold Quest-sotaharjoitus valtaa osan Suomea eduskuntavaalien ja hallitusneuvottelujen aikana.  Harjoituksen pääpaikka on Lappi ja Sodankylä.

Tässäkään sotaharjoituksessa ei ole enää kyse mistään kriisinhallinnasta tai muista kansalaisten harhautuksista. Nyt harjoitellaan ja valmistellaan Venäjän vastaista sotaa, eikä sitä enää edes peitellä.

Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta (TP-UTVA ) hyväksyi em. sotaharjoitukset viime syksynä. Poliittinen selkänoja on hankittu eduskuntapuolueilta. Vastaan panijoita ei ole ollut.

Sama yksimielisyys näyttää vallitsevan myös hävittäjähankinnoissa. Tappokoneisiin on korvamerkitty miljardeja euroja, vanhukset ja työttömät saavat nuolla näppejään.

Hallitukseen menon ja ministeripaikkojen hintana on kapitalismin puolustaminen ja Nato-yhteensopiva Suomi. Tätä kannattaa miettiä ennenkuin antaa äänensä vallassa olleille eduskuntapuolueille.

Rauno Lintunen

Ktp:n Rauno Lintunen: Armeija marssii USA:n ja Naton tahtiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *