Suomen ulko- ja sisäpoliittisen päätöksenteon ja keskustelun sanastoon on lisätty hivuttamalla Suomen linja ja Suomen malli. Nyt sanastoon olisi syytä lisätä myös Suomen meno.

Suomessahan eletään nykyisin sellaista menoa, missä kenraalit ja kuoleman kauppiaat ovat ottaneet näppeihinsä ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoidon.

Sen minkä ruotsalaisten ministeri Elisabeth Rehn aloitti 1990-luvun alussa Hornet-kauppoineen, perussuomalaisten ministeri Jussi Niinistö on viemässä loppuun Nato-joukkoineen.

Ministeri Niinistön sotaisuus ei ole vain tämän päivän todellisuutta. Niinistö oli nuoruusvuosinaan elvyttämässä kiellettyä Suojeluskuntajärjestöä ja vaatimassa Venäjältä Itä-Karjalan palauttamista. Raja railona aukeaa…

Sokka on nyt irti kranaatista. Vain heittäjä puuttuu. Mutta kun armeijalla on tänä vuonna noin 100 sotaharjoitusta, osa yhdessä amerikkalaisten kanssa, heittäjäkin löytyy. Ja tuskinpa suunta on länsi?

Suomen sisä- ja talouspolitiikan menoa on verrattu jo vuosia uppoavaan laivaan. Nyt jopa pääministeri Juha Sipilä on tunnustanut tosiasian Brysselin iltakekkereissä. Tulppa vain pois, tokaisi Sipilä porvarimedian sopuleille.

Jos tämä Suomen meno saa jatkua nykyisellään, eikä pysäyttäjää löydy, saamme kohta aloittaa kaiken aivan alusta. Eli suo, kuokka, Jussi ja paljon perkeleitä!

Kapitalistit, kenraalit ja rikas eliitti ei jää tänne kuokkimaan. Ei ole jäänyt ennenkään. Niillä on Ruotsi, Saksa, Amerikat ja paratiisisaaret. Sinne on aina kuskattu kullat ja dollarit. Viime vuoden miljardivoitoista ja osingoistakin puolet on jo matkalla muille maille.

Kaikkea ei ole kuitenkaan menetetty. Sokka ja tulppa on pantava takaisin omalle paikalleen. Vastarinnan nousu ja mielenosoitukset antavat tähän työhön uutta voimaa.

Nyt on hyvä aika nostaa näkyville selkeät työtätekevien tunnukset ja tiukat vaatimukset. Suomi irti EU:sta, eurosta ja Nato-sopimuksista! Kansallistamisen ohjelmalla työtä ja toimeentuloa!

Joukoissa on ollut ja on vastakin voimaa.

 

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat

Pakina: Sokka irti, tulppa pois!

2 thoughts on “Pakina: Sokka irti, tulppa pois!

  • 23.3.2016 23:16:sta
    Permalink

    ”Suomessahan eletään nykyisin sellaista menoa, missä kenraalit ja kuoleman kauppiaat ovat ottaneet näppeihinsä ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoidon.”

    Suomellahan ei enään ole omaa ulko- eikä turvallisuuspolitiikkaa, mutta kenraalien ja kuolemankauppiaiden käsissä se silti on vaikkei kyse välttämättä olekaan suomalaisista kenraaleista ja kuolemankauppiaista.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *