Pakina: Junckerille lisää puristeltavaa


Antti Rinteen hallitus on asettanut ehdolle EU-komissaarin virkaan demarien entisen puheenjohtajan ja Jyrki Kataisen hallituksen valtiovarainministerin, nykyisen kansanedustajan Jutta Urpilaisen. Lopullinen valinta on muodollisuus ja Urpilainen voi jo nyt hankkia perheelleen asunnon läheltä Brysselin EU-palatsia.


Uusien komissaarien valinta merkitsee vanhojen lähtöä. Se koskee myös komissaarien komissaari Junckeria, sillä hänen toimikautensa päättyy tämän vuoden lokakuun lopussa.


Juncker on tullut tunnetuksi horjuvasta kävelystään, jota Euroopan komission tiedottaja kutsuu iskiaaksi. Mutta julkisuutta on tullut myös siitä, että komission puheenjohtaja puristelee mielellään kaikkia, sukupuolesta riippumatta. Juncker ehtii siis vielä toivottaa tervetulleeksi Urpilaisenkin.


Urpilainen oli Kataisen hallituksessa niiden joukossa, jotka lainasivat Euroopan ja Kreikan suurpankkien ja kapitalistien pelastamiseksi miljardikaupalla suomalaisten rahoja. Lainoja ja niiden lähes miljardin euron vakuutta sulkutileineen pidettiin hyvänä bisneksenä. Nyt tilit ovat miinuksella. Urpilainen voineekin komissaarina seurata aitiopaikalta rahojen lopullista haihtumista savuna ilmaan.


Naton sotavalmisteluja Hangosta Petsamon porteille


Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on ohjattu reippain marssiaskelin Naton komentoon. Kuluvan vuoden ensimmäinen puolikas on paljastanut miten syvälle USA:n johtama Nato on kaivautunut Suomen maaperään.
Lappi on ollut USA:n ja Naton erityisen mielenkiinnon kohteena. Syy on yksinkertainen. Venäjän puoleinen Murmansk on sotilaskohteineen iskuetäisyydellä.


Kuluvan vuoden aikana Lapissa on järjestetty useita
Nato-maiden, Ruotsin ja Suomen yhteisiä sotaharjoituksia. Niihin on osallistunut satoja hävittäjiä ja muuta lentokalustoa. Myös maavoimien kaluston ja sotilaiden määrät ovat olleet ennätyssuuria.


Merkittävin kaikista sotaharjoituksista oli huhti-toukokuussa järjestetty USA:n johtama Bold Quest-harjoitus, jonka pääpaikkana toimi enteellisesti Sodankylä. Siinä harjoiteltiin monikansallista yhteistoimintaa eri asejärjestelmillä maalta, mereltä ja ilmasta.


Uudellamaalla alkoi 3.6. viikon kestänyt Sapeli 19 sotaharjoitus, joka tapahtui Helsingissä, Kirkkonummella, Lohjalla, Salossa, Raaseporissa ja Vihdissä. Siihen osallistui suomalaissotilaiden lisäksi 120 Nato-sotilasta Britanniasta.


Työnsä aloittanut Antti Rinteen hallitus on nyt jatkamassa sotaista politiikkaa Juha Sipilän hallituksen jalanjäljillä. Hävittäjiä, sotalaivoja ja muuta aseistusta hankitaan historiallisen suurella summalla. Samaan aikaan sotaharjoitusten määrää ja armeijan henkilöstöä ollaan myös lisäämässä.


Meno on kuin Saksassa ennen ensimmäistä maailmansotaa. Tuolloin sosialidemokraatit ja muut vasemmiston opportunistit asettuivat tukemaan Saksan keisarin sotaponnisteluja. Seuraukset olivat enemmän kuin pahoja.

Rauno Lintunen

Pakina: Junckerille lisää puristeltavaa

Hakutulokset “Pakina: Junckerille lisää puristeltavaa

  • 24.6.2019 12:36:sta
    Permalink

    Tyhjentävä esitys johon ei mitään lisättävää. Kiitos !

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *