Pakina: Kapitalistien EK haluaisi paluuta orjayhteiskuntaan

Kiky-sopimuksen päättyminen ja syksyllä alkavat tes-neuvottelut ovat saaneet liikkeelle monenlaista yrittäjää.  Yksi äänivaltaisimmista on kapitalistien EK ja sen tutkimuslaitos Etla. Se työstää aina ajankohtaiseen tilanteeseen sopivan propagandaiskunsa.

Vuorossa oli tällä kertaa kiky-sopimuksen ylistäminen. Etlan mukaan tuo työntekijöille vahingollinen sopimus paransi reippaasti yhtiöiden kilpailukykyä ja Suomen työllisyyttä. Väittämällä yritetään tasoittaa tietä uudelle palkka-alelle ja ilmaistyölle.

Muinaisessa orjayhteiskunnassa tiedettiin ilman tutkimuslaitoksiakin, että isännän kilpailukyky parani huomattavasti ruoskaniskujen voimasta. Työllisyysastekin oli 100 prosenttia, ainakin orjien joukoissa.

Ylen johtama porvarimedia rummutti ilman pienintäkään kritiikkiä Etlan hatusta vetäisemää tutkimusta. Se kyllä kertoo sen, kenen joukoissa media majailee.

Eduskuntapuolueet porskuttavat verovaroilla

Antti Rinteen punaviherliberaali hallitus on avokätinen. Puoluetuki on päätetty korottaa 36 miljoonaan euroon. Yli kuuden miljoonan korotus on suuri, noin 20 prosenttia.

Tukirahoista pääsevät nauttimaan vain eduskuntapuolueet. Näin eduskunta pysyy luotetuissa ja uskotuissa käsissä. Köyhät älkööt vaivautuko.

Avokätisyys ei rajoitu vain puoluetukeen. Puolueavustajien määrää on nostetaan tavalla, mikä näkyy valtion budjetissa miljoonien eurojen lisämenona.  Poliittisten avustajien, erityisavustajien ja valtiosihteereiden menot ovat tuplaantumassa tähän vuoteen verrattuna.

Kaikki edellä kerrottu on nähtävissä hallituksen tulevassa budjettiesityksessä.

Jotakin sieltä kuitenkin puuttuu. Missä piilottelevat uusien hävittäjäkoneiden ja taistelulaivojen määrärahat? Ei niitä ainakaan puolustusministeriön menoista tai siirtomäärärahoista löydy!

Rauno Lintunen

Pakina: Kapitalistien EK haluaisi paluuta orjayhteiskuntaan

Hakutulokset “Pakina: Kapitalistien EK haluaisi paluuta orjayhteiskuntaan

  • 29.8.2019 20:53:sta
    Permalink

    Makee paita, mistä noita saa?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *