Pakina: Senaatintorin puhujalavalla suuri show

Viime perjantai oli toiminnan päivä. Työttömyysturvan heikentämistä ja aktiivimallia vastustettiin suurella joukolla. SAK:n isot ammattiliitot Teollisuusliitto, Rakennusliitto, AKT ja muutama pienempikin oli päivän poliittisessa lakossa. Työpaikoille jäi saapumatta 200 000 työntekijää.

Lakkopäivän mielenosoitus järjestettiin Helsingissä Senaatintorilla. Paikalle tultiin joka puolelta Suomea, aina pohjoisinta Lappia myöten. Tunnelma oli korkealla, Juha Sipilän oikeistohallitus sai kyytiä ja sinisten ministerin Sampo Terhon vihaamat punaliput täyttivät torin.
Mutta mitä tapahtuikaan puhujalavalla? Ei kuulunut kertaakaan reipasta sanaa Toverit. Tilalla olivat ystävät, rakkaat ja hyvät kuulijat. Ja työttömyysturvasta ja aktiivimallista ”keskustelemaan” oli rahdattu pahimman luokan porvarit, kokoomuksen Juhana Vartiainen, sinisten Matti Torvinen ja keskustan Katri Kulmuni.

Eikö se riittänyt, että porvarimedia ja oikeisto hyökkäsi koko voimallaan, jopa maksetuilla ilmoituksilla, työläisiä ja lakon julistaneita liittoja vastaan. Pitikö hyökkäystä vielä tukea lavanäytelmällä, jossa ei työläisten ääni kuulunut, edes kuiskauksena?

Senaatintorin puhujalavan ”keskustelu” oli kuin kopio eduskunnan nykytilasta. Päälle puhumista, huutoa ja rymistelyä. Eduskuntaryhmien pikkujoulut oli ulkoistettu torille!

Surkeinta työttömyysturvan heikentämisessä ja aktiivimallikiistassa on SAK:n johdon oma toiminta ja venkoilu. Demareista ja vasemmistoliittolaisista koostuva johtohan esitti itse pakkolakien tilalle ja kikysopimuksen astinlaudaksi työttömyysturvan enimmäiskeston leikkaamista sadalla päivällä.

Nyt sama porukka esitti ennen Senaatintorin mielenosoitusta aktiivimallin kurilinjaan lievennystä. Esityksen mukaan työtön saisi toiminnastaan vain varoituksen. Vitsaa ruoskan tilalle!

Vasemmistoliiton ”Si” Andersson oikein hehkutti lavapuheissaan lievennysesitystä. Sdp Rinne sentään lupasi kumota kiristyksen, jos pääministeripuolueen paikka irtoaisi tulevissa vaaleissa.

Oikeistopolitiikan ja työväestön etujen välinen ristiriita näkyi ja kuului helmikuun 2. poliittisina lakkoina ja Senaatintorin mielenosoituksessa. Pidetään huolta, että joukkovoiman käyttö ei jää tällä kertaa pelkäksi paineenpoistoksi.

Taistelu jatkukoon!

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 2/2018

Pakina: Senaatintorin puhujalavalla suuri show

Hakutulokset “Pakina: Senaatintorin puhujalavalla suuri show

  • 7.2.2018 15:03:sta
    Permalink

    Opportunistien toiminta, eli tilanteiden (periaatteeton) hyväksikäyttö) ja Revisionistien vallankumouksellisuuden unohtaminen on johtamassa puolueiden “näivettymiseen” ja jäljelle tulee jäämään – yksityiset ammattiliitot aktiivimallia puolustamaan!
    Heikki Suomalainen

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *