Pakina: Sotaministeri Niinistö Naton komennossa

Suomen ulkosuhteista päätetään hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa Utvassa. Tai ainakin pitäisi päättää.

Nykyisiä Utvan jäseniä ovat presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö ja muutama muu ministeri. Utva kokoontuu presidentin johdolla.

Näyttää kuitenkin siltä, että Utvan roolin on ominut kokonaan sotaministeriksi ristitty Jussi Niinistö.

Sotaministeri tuli nuoruusvuosinaan tunnetuksi äärioikeistolaisena Kansallisen Kulttuuririntaman aktivistina, Karjalan palauttajana, kielletyn IKL:n ihailijana ja natsismiin kallellaan olevan Suomen Sisun luennoitsijana.

Ei siis ihme, että puolustusministerin salkunhoitajana Niinistö on jatkanut valitsemallaan sotaisalla tiellä. Nyt vain kumartelun kohde on Nato. Eikä vain kumartelun, sillä Niinistö näyttää olevan Naton komennossa.

Sotaministeri lentelee alvariinsa Naton kokouksissa, poseeraa Naton sotaharjoituksissa ja isännöi suurieleisesti Naton kenraaleita. Yksi näistä kummallisuuksista paljastui, kun Niinistö kehuskeli Suomessa muutaman vuoden kuluttua pidettävästä suursotaharjoituksesta, jossa Naton sotavoimilla on keskeinen rooli.

Mediatemppu onnistui muuten hyvin, mutta Niinistö unohti kertoa harjoituksesta toiselle Niinistölle, joka on virkansa velvoittama puolustusvoimien ylipäällikkö. Sotaministeri ehätti jopa kutsua harjoitukseen mm. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin tämän vieraillessa tarkastusmatkallaan Helsingissä.

Sotaministerin irtiotoista olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä reservin yliluutnantti on vain oikeiston ja kenraalien monikärkiohjus ja Utvan lähetti. Jonkunhan on se kansan vastainen ”likainen työ” tehtävä.

Ps. Sotaministeri Jussi Niinistö osallistui 8.6. Naton puolustusministerien kokoukseen Brysselissä. Saikohan ministeri uusia komentoja Venäjä-vastaiselle ristiretkelleen.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 8/2018

Tilaa Työkansan sanomat, vuosikerta (14 nroa) 35 €. Puhelin: 0442394197,  Sähköposti: ktp@ktpkom.fi Seuraava numero ilmestyy kesätauon jälkeen 24.8.

Pakina: Sotaministeri Niinistö Naton komennossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *