Pakina: Toinen varoitus ihmiskunnalle!

Maailman tieteentekijät ovat huolissaan ihmiskunnan tulevaisuudesta. Marraskuun Bioscience-tiedejulkaisussa 15 000 tiedemiestä 184 maata varoittaa nykyihmisten vaarantavan koko ihmiskunnan tulevaisuuden. Näin tapahtuu, jos kulutus ja väestönkasvu jatkavat nykytahdilla.

Kyse on jo toisesta varoituksesta. Ensimmäinen annettiin vuonna 1992, jo 25 vuotta sitten. Eikä varoituksen sana koske vain ihmiskuntaa, vaarassa on koko maapallo luontoineen.

Tämän toisen varoituksen allekirjoittajien joukossa on myös 81 Suomessa vaikuttavaa tutkijaa.

Se, minkä tieteentekijät jättävät sanomatta, on kapitalismi ja kapitalistit. Koko kapitalistinen järjestelmä, erityisesti nykyinen globaali kapitalismi, on ihmiskunnalle vaarallisin ja syntisistä syntisin tulevaisuuden mörkö.
Nykykapitalismihan suorastaan ruoskii lisää kulutusta ja luonnonvarojen haaskaamista. Se on juuri sitä, mistä meitä nyt varoitetaan.

Jos kulutus vähenisi roimasti, kapitalistien voitot alenisivat nekin. Samalla myös valta alkaisi horjua. Ja sitähän kapitalistit ja rikas eliitti pelkää kuin ruttoa.

Maailmalla on ollut viisaita tieteentekijöitä aikaisemminkin. Marx ja Lenin ovat siitä terävimmästä päästä. Heidän mukaansa kapitalismi on ihmiskunnan onnellisemman tulevaisuuden este. Se taistelee verisesti vallastaan, mutta mätänee vähitellen, tänäkin päivänä.

Rauno Lintunen
Työkansan Sanomat 13/2017

Pakina: Toinen varoitus ihmiskunnalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *