Pakina: Yle ja turhuuden markkinat

Yle on eduskunnan hallinnoima media. Rahoituksesta huolehtivat veronmaksajat.

Pakollisella Yle-verolla kerättiin viime vuonna 462 miljoonaa euroa. Luulisi tuolla rahalla jo saavan aikaan  laadukasta ohjelmaa.

Mutta mitä vielä. Meille on nytkin tarjottu viikkokaupalla euroviisuja ja kuninkaallisia häitä. Enemmän kuin tarpeeksi.

Entinen laulukilpailu on nykyisin sätkyttelyä, pauketta ja paljastelua. Suomenkin neito esiintyi niin vähissä vaatteissa, että ulkomailla saatetaan pitää maatamme köyhempänä mitä se on.

Yle ei ole suostunut kertomaan, mikä euroviisuihinosallistuminen maksoi. Kallista varmasti oli, sillä viisumatkalle Portugaliin osallistui leegio porukkaa. Prameat kulissit ja muu vouhotus ei sekään ole halpaa huvia. Satoja tuhansia euroja on joka tapauksessa poltettu. Ja täysin turhaan.

Yle ei säästellyt myöskään Britannian kuninkaallisten häiden näyttämisessä ja selostamisessa. Voi sitä hehkutusten ja uusintojen määrää. Paikalle oli lähetetty toimittajia, pukuasiantuntijoita, käytöskonsultti ja muita ”kuningasmielisiä”.

Häähumun  jälkilöylyissä olisi hyvä tietää, mitä Britannian imperialismin, kuninkaallisten elättien ja maan eliitin esittely suomalaisille tuli maksamaan. Aika paljon, luulisin.

Ja kyllä ne häät maksoivat briteillekin. Miljoonia puntia, ellei enemmänkin.

Ruokakaan ei ollut halvimmasta päästä. Kuninkaallinen kokki kun oli loihtinut ruokakulhoja 7 500 ainesosasta.

Ruokalistalla oli parsaa, mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, suolaisia ja makeita canapeitä, lammasta, possua ja kauden vihanneksia. Ruokajuomana tarjoiltiin shampanjaa ja hienoimpia viinejä.

Ktp on lähettänyt Ylen hallintoneuvostolle kaksi kirjettä, joissa arvostellaan yhtiön ohjelmatarjontaa ja oikeistolaista suuntausta. Vastausta ei ole kuulunut. Ja turhuuden markkinat vain kasvavat.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 7/2018

Pakina: Yle ja turhuuden markkinat

Hakutulokset “Pakina: Yle ja turhuuden markkinat

  • 13.2.2019 12:34:sta
    Permalink

    Yle on lakkautettava, ja tilalle palvelu joka tuottaa viranomaistiedotteita ja puolueettomia uutisia

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *