• KTP:n, Suomen ainoan marxilais-leniniläisen kommunistisen puolueen äänenkannattaja.
 • Perinteinen luokkakantainen työväenlehti, jossa kuuluu myös työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten sekä muiden vähävaraisten ja sorrettujen oma ääni.
 • Kertoo työstä ja taistelusta.
 • Tarjoaa sosialistisen maailmankuvan.
 • Rakentaa rauhan rintamaa.
 • Ilmestyy 14 numeroa / vuosi.
 • Tilaushinnat: 1 vuosi 35 euroa ja 1/2 vuotta 20 euroa, sekä irtonumero 2 euroa.

Työkansan Sanomat on Kommunistisen Työväenpuolueen (KTP) äänenkannattaja. Työkansan Sanomat on valtakunnallinen tilauspohjainen marxilais-leniniläinen työväenlehtijulkaisu (ISSN 1459-0646). Lehden toimitus on Vantaalla Tikkurilassa, ja lehden päätoimittaja on Rauno Lintunen.

Työkansan Sanomat on ilmestynyt nykymuodossaan vuodesta 1988 lähtien eli KTP:n perustamisesta lähtien. Nykyinen lehti jatkaa 1940-1950 -luvuilla ilmestyneen samannimisen kommunistisen työväenlehden kunniakkaita perinteitä.

Työkansan Sanomat on 12-16 -sivuinen tabloid-kokoinen työväenlehti, joka ilmestyy 14 numeroa/vuosi.

Työkansan Sanomat on siis perinteinen työväenlehti. Lehdessä kuuluu voimakkaana myös työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten, pienyrittäjien sekä muiden vähävaraisten ja sorrettujen oma ääni. Työkansan Sanomissa on monipuolisia ajankohtaisia artikkeleita eri elämänalueilta, haastatteluja, mielipidekirjoituksia, työväenkulttuuria, yhteiskuntasatiiria ja sopivasti myös teoreettista pohdintaa yhteiskunnan tilasta. Tarjoamme kriittisiä näkökulmia asioihin ja uutta tietoa. Lukijat voivat kirjoittaa lehden Työstä ja Taistelusta -palstalle. Työkansan Sanomat tarjoaa sosialistisen maailmankuvan ja rakentaa demokraattista rauhan rintamaa. Rakennamme parempaa huomista.

5 thoughts on “Työkansan Sanomat

 • 2.8.2017 13:33:sta
  Permalink

  Elefantin liha on hyvää (voi laittaa lehteen)
  Aina Kuubassa käydessäni vien 200 kuulakärkikynää Kuuban lääkäreille. Kuuba on solidaarinen (esim. Afrikkaa kohtaan) kouluttaen eri maiden ihmisiä ilmaiseksi lääkäreiksi ja lähettäen lääkäreitä lukuisiin maihin. Siten minä olen solidaarinen Kuuballe.
  Media ei kerro, historian opettajat eivät osaa… totuus salataan. Totuus on täällä yksipuolinen. Mitä tapahtui Afrikassa.
  Aina Kuubassa ollessani keskustelen Che Guevaran ja Raul sekä Fidel Castron Sierra Maestran taistelutoverin, majurin kanssa sissien taktiikasta. Miksi sissit voittivat. Viimeksikin sain alkuperäisiä Sierra Maestran valokuvia. Ostin -60-luvun alun Obra-aikakauslehtiä. Luin Juventud Rebeldeä ja Granmata… Seurustelin Angolan/Afrikan -sodan veteraanien kanssa – kuulin, että Afrikassa elefantin liha oli hyvää.
  Mutta Suomessa, kuinka harva tietää mitään Angolan sodasta…
  Nelson Mandela tiesi, hän oli vuosikymmeniä maailman demokratian vastustajien vanki vankilassa. Mutta, vapaaksi ja demokraattiseksi presidentiksi tultuaan hän muisti ekana Fidel Castroa; joka Castro oli myös Mandelan hautajaisissa arvostetuin kunniavieras. Miksi. No siksi, että Castro voitti ainakin kolme sotaa: Vallankumoussodan Kuubassa, Sikojen lahden maihinnousun Play Gironilla sekä Angolan sisällissodan, mistä seurasi myöhemmin myös viimeisen kolonialistisen siirtomaan eli Namibian itsenäistyminen, Etelä-Afrikan mustien äänioikeudet jne.
  Kuubalaiset taistelivat Afrikassa, Angolassa oikean asian puolesta – totuuden saa kertoa, vaikkei moni sitä tiedä. Näin se vaan on.

  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI

  Vastaa
 • 2.8.2017 13:43:sta
  Permalink

  Olen vuosien mittaan lähettänyt monia lehtijuttuja – en tiedä mihin ne o joutuneet? pitäisi laittaa lehteen, että mihin niitä juttua voi tietokoneella postittaa.

  Vastaa
 • 24.8.2017 13:34:sta
  Permalink

  USKOMATON RAHASTUS
  Että pääsisi töihin pitää suorittaa mm. Tulityökortti, Työturvallisuuskortti, Tieturva 1 -kortti, Ratatyöturvallisuuspätevyys (TURVA)-kortti Muuten ei pääse töihin; mutta työttömän pitää ne itse maksaa ruokarahoistaan… Niitä ei maksa KELA, Sosiaalitoimisto, TE-keskus eli Työvoimatoimisto – MIKSI?
  Aikaisemmin 1980-luvulla kommunistijohtoinen Rakennustyöläisten ammattiliitto koulutti ilmaiseksi – niinpä minäkin olin peräti työsuojeluvaltuutettu rakennustyömaalla.
  Nyt näköjään on hokattu hieno rahastuksen muoto – pakolliset kurssit ja lukuisat kurssien järjestäjät ja kurssit maksaa per/kpl n. 170 – 270 euroa ja ovat n. viisi vuotta voimassa…
  On hyvä sentään, että muutamassa tunnissa oppii/per kurssi, että auton ja junan alle ei saa hypätä eikä saa saada sähköiskua.
  Siksi nykyään onnettomuuksia/tapaturmia sattuukin vähän.
  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI

  Vastaa
  • 18.7.2019 16:34:sta
   Permalink

   Vuokratyöfirmassa ainakin sai työturvallisuuskortin kolmellakympillä. Ihan turha korttihan se on, mutta eipä ainakaan siellä maksanut paljoa.

   Vastaa
 • 5.9.2017 12:42:sta
  Permalink

  HINNAT YLÖS!
   

  Nyt konsultit ovat todistaneet, että matkustavaisille nousee  junalippujen hinnat…  
  “Tajuaahan sen apinakin”, että jos joku vetää välistä niin hinta on korkeampi.
  Busines keinottelijat ja osinkojen metsästäjät rikastuu – köyhä kansa köyhtyy; ei ne omistajat ajattele yleishyödyllisesti vaan oman edun puolesta. “Ja mitä”, kysyi nimimerkki Epätietoinen, “että saako toisen tontille rakentaa…ilmaiseksi”.
  Ajatellaanpa vaikka Carunaa, onko se sellainen firma joka halusi nostaa sähkön siirtohintoja vai ei halunnut? Sähkön kuluttajahan sen maksaa ja onko yleensä niin, että osakkeen omistaja kuorii voitot. Ja jotku yritykset ei edes maksa Suomeen veroja – ne on veroparatiisimyönteisiä.
  Nyt sitten kaikenlaisen tyhmän politiikan seurauksena maailmassa on tulvia, myrskyjä/ilmastonmuutos ja jäätiköt sulaa, sekä suuri enemmistö ihmiskunnasta elää totaalisessa köyhyydessä ja “siirtomaaisäntä” ylikansallisesti kaappaa leivät ja viinerit sekä vedenkin vielä…
  Mutta ei ajatella tarpeeksi globaalisti eli maailmanlaajuisesti vaan takerrutaan nippelijuttuihin – puhutaan vaan Trumpin kampauksesta niin kuin se olisi tärkeää.
  Toisaalta EI KAIKKI kuponginleikkaajat ja hemmot jotka pyörii kapitalistipiireissä OLE yhteiskunnallisesti vastuuttomia, on tietenkin poikkeuksiakin, oliko se Dale Carnegie, “rikkain kaikista”, mutta antoi kaiken rahan yhteiskunnalle, ja antoiko se tietokonemieskin jotakin, oliko se Apple, sekä Joulupukki tietenkin aina ja Forrest Cump ainakin sairaaloille ja kirkolle lahjoitti… niin Ford Teki halpoja autoja. Mutta ne onkin niitä superrikkaita ja ” Eka kommunisti Jeesuskin antoi toisen paitansa köyhälle Jouluaattona, pienen varpusen katsellessa”. Ja suomalainen, jätkämies Nättijussilla oli niin palijo, ettei kaikki rahat edes sopineet kuorma-auton lavalle…

  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI 

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *