• KTP:n, Suomen ainoan marxilais-leniniläisen kommunistisen puolueen äänenkannattaja.
 • Perinteinen luokkakantainen työväenlehti, jossa kuuluu myös työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten sekä muiden vähävaraisten ja sorrettujen oma ääni.
 • Kertoo työstä ja taistelusta.
 • Tarjoaa sosialistisen maailmankuvan.
 • Rakentaa rauhan rintamaa.
 • Ilmestyy 14 numeroa / vuosi.
 • Tilaushinnat: 1 vuosi 40 euroa ja 1/2 vuotta 20 euroa, sekä irtonumero 2 euroa.

Työkansan Sanomat on Kommunistisen Työväenpuolueen (KTP) äänenkannattaja. Työkansan Sanomat on valtakunnallinen tilauspohjainen marxilais-leniniläinen työväenlehtijulkaisu (ISSN 1459-0646). Lehden toimitus on Vantaalla Tikkurilassa, ja lehden päätoimittaja on Rauno Lintunen.

Työkansan Sanomat on ilmestynyt nykymuodossaan vuodesta 1988 lähtien eli KTP:n perustamisesta lähtien. Nykyinen lehti jatkaa 1940-1950 -luvuilla ilmestyneen samannimisen kommunistisen työväenlehden kunniakkaita perinteitä.

Työkansan Sanomat on 12-16 -sivuinen tabloid-kokoinen työväenlehti, joka ilmestyy 14 numeroa/vuosi.

Työkansan Sanomat on siis perinteinen työväenlehti. Lehdessä kuuluu voimakkaana myös työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten, pienyrittäjien sekä muiden vähävaraisten ja sorrettujen oma ääni. Työkansan Sanomissa on monipuolisia ajankohtaisia artikkeleita eri elämänalueilta, haastatteluja, mielipidekirjoituksia, työväenkulttuuria, yhteiskuntasatiiria ja sopivasti myös teoreettista pohdintaa yhteiskunnan tilasta. Tarjoamme kriittisiä näkökulmia asioihin ja uutta tietoa. Lukijat voivat kirjoittaa lehden Työstä ja Taistelusta -palstalle. Työkansan Sanomat tarjoaa sosialistisen maailmankuvan ja rakentaa demokraattista rauhan rintamaa. Rakennamme parempaa huomista.

16 thoughts on “Työkansan Sanomat

 • 2.8.2017 13:33:sta
  Permalink

  Elefantin liha on hyvää (voi laittaa lehteen)
  Aina Kuubassa käydessäni vien 200 kuulakärkikynää Kuuban lääkäreille. Kuuba on solidaarinen (esim. Afrikkaa kohtaan) kouluttaen eri maiden ihmisiä ilmaiseksi lääkäreiksi ja lähettäen lääkäreitä lukuisiin maihin. Siten minä olen solidaarinen Kuuballe.
  Media ei kerro, historian opettajat eivät osaa… totuus salataan. Totuus on täällä yksipuolinen. Mitä tapahtui Afrikassa.
  Aina Kuubassa ollessani keskustelen Che Guevaran ja Raul sekä Fidel Castron Sierra Maestran taistelutoverin, majurin kanssa sissien taktiikasta. Miksi sissit voittivat. Viimeksikin sain alkuperäisiä Sierra Maestran valokuvia. Ostin -60-luvun alun Obra-aikakauslehtiä. Luin Juventud Rebeldeä ja Granmata… Seurustelin Angolan/Afrikan -sodan veteraanien kanssa – kuulin, että Afrikassa elefantin liha oli hyvää.
  Mutta Suomessa, kuinka harva tietää mitään Angolan sodasta…
  Nelson Mandela tiesi, hän oli vuosikymmeniä maailman demokratian vastustajien vanki vankilassa. Mutta, vapaaksi ja demokraattiseksi presidentiksi tultuaan hän muisti ekana Fidel Castroa; joka Castro oli myös Mandelan hautajaisissa arvostetuin kunniavieras. Miksi. No siksi, että Castro voitti ainakin kolme sotaa: Vallankumoussodan Kuubassa, Sikojen lahden maihinnousun Play Gironilla sekä Angolan sisällissodan, mistä seurasi myöhemmin myös viimeisen kolonialistisen siirtomaan eli Namibian itsenäistyminen, Etelä-Afrikan mustien äänioikeudet jne.
  Kuubalaiset taistelivat Afrikassa, Angolassa oikean asian puolesta – totuuden saa kertoa, vaikkei moni sitä tiedä. Näin se vaan on.

  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI

  Vastaa
 • 2.8.2017 13:43:sta
  Permalink

  Olen vuosien mittaan lähettänyt monia lehtijuttuja – en tiedä mihin ne o joutuneet? pitäisi laittaa lehteen, että mihin niitä juttua voi tietokoneella postittaa.

  Vastaa
 • 24.8.2017 13:34:sta
  Permalink

  USKOMATON RAHASTUS
  Että pääsisi töihin pitää suorittaa mm. Tulityökortti, Työturvallisuuskortti, Tieturva 1 -kortti, Ratatyöturvallisuuspätevyys (TURVA)-kortti Muuten ei pääse töihin; mutta työttömän pitää ne itse maksaa ruokarahoistaan… Niitä ei maksa KELA, Sosiaalitoimisto, TE-keskus eli Työvoimatoimisto – MIKSI?
  Aikaisemmin 1980-luvulla kommunistijohtoinen Rakennustyöläisten ammattiliitto koulutti ilmaiseksi – niinpä minäkin olin peräti työsuojeluvaltuutettu rakennustyömaalla.
  Nyt näköjään on hokattu hieno rahastuksen muoto – pakolliset kurssit ja lukuisat kurssien järjestäjät ja kurssit maksaa per/kpl n. 170 – 270 euroa ja ovat n. viisi vuotta voimassa…
  On hyvä sentään, että muutamassa tunnissa oppii/per kurssi, että auton ja junan alle ei saa hypätä eikä saa saada sähköiskua.
  Siksi nykyään onnettomuuksia/tapaturmia sattuukin vähän.
  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI

  Vastaa
  • 18.7.2019 16:34:sta
   Permalink

   Vuokratyöfirmassa ainakin sai työturvallisuuskortin kolmellakympillä. Ihan turha korttihan se on, mutta eipä ainakaan siellä maksanut paljoa.

   Vastaa
   • 26.12.2019 12:42:sta
    Permalink

    Selektalla sain työturvallisuuskortin ilmaiseksi

    Vastaa
 • 5.9.2017 12:42:sta
  Permalink

  HINNAT YLÖS!
   

  Nyt konsultit ovat todistaneet, että matkustavaisille nousee  junalippujen hinnat…  
  ”Tajuaahan sen apinakin”, että jos joku vetää välistä niin hinta on korkeampi.
  Busines keinottelijat ja osinkojen metsästäjät rikastuu – köyhä kansa köyhtyy; ei ne omistajat ajattele yleishyödyllisesti vaan oman edun puolesta. ”Ja mitä”, kysyi nimimerkki Epätietoinen, ”että saako toisen tontille rakentaa…ilmaiseksi”.
  Ajatellaanpa vaikka Carunaa, onko se sellainen firma joka halusi nostaa sähkön siirtohintoja vai ei halunnut? Sähkön kuluttajahan sen maksaa ja onko yleensä niin, että osakkeen omistaja kuorii voitot. Ja jotku yritykset ei edes maksa Suomeen veroja – ne on veroparatiisimyönteisiä.
  Nyt sitten kaikenlaisen tyhmän politiikan seurauksena maailmassa on tulvia, myrskyjä/ilmastonmuutos ja jäätiköt sulaa, sekä suuri enemmistö ihmiskunnasta elää totaalisessa köyhyydessä ja ”siirtomaaisäntä” ylikansallisesti kaappaa leivät ja viinerit sekä vedenkin vielä…
  Mutta ei ajatella tarpeeksi globaalisti eli maailmanlaajuisesti vaan takerrutaan nippelijuttuihin – puhutaan vaan Trumpin kampauksesta niin kuin se olisi tärkeää.
  Toisaalta EI KAIKKI kuponginleikkaajat ja hemmot jotka pyörii kapitalistipiireissä OLE yhteiskunnallisesti vastuuttomia, on tietenkin poikkeuksiakin, oliko se Dale Carnegie, ”rikkain kaikista”, mutta antoi kaiken rahan yhteiskunnalle, ja antoiko se tietokonemieskin jotakin, oliko se Apple, sekä Joulupukki tietenkin aina ja Forrest Cump ainakin sairaaloille ja kirkolle lahjoitti… niin Ford Teki halpoja autoja. Mutta ne onkin niitä superrikkaita ja ” Eka kommunisti Jeesuskin antoi toisen paitansa köyhälle Jouluaattona, pienen varpusen katsellessa”. Ja suomalainen, jätkämies Nättijussilla oli niin palijo, ettei kaikki rahat edes sopineet kuorma-auton lavalle…

  Juha Päiväniemi
  SEINÄJOKI 

  Vastaa
 • 14.12.2019 12:36:sta
  Permalink

  ODOTETTAVISSA POUTASÄÄTÄ
  Kommunistiset voimat pyyhkäisevät sorron vallan vittuun.
  Ja ihmiset Suomessa saavat ruokaa ja rahaa.
  Onneksi on myös hyviä ihmisiä kommunisteja ettei kaikki ole varkaita ja murhaajia sun muita.
  Eläköön Suomen vapaa kansa kommunismin puolesta rikollisuutta vastaan.
  Terveisin nimimerkki Yksin kaikkien puolesta

  Vastaa
 • 25.12.2019 00:26:sta
  Permalink

  Vallankumouksen jälkeen Fidel Castro meni Havannan yliopiston viereiseen kapakkaan ja sanoi, että tästä lähtien mustatkin saa mennä yliopistoon.
  Näin minulle kerrottiin.
  Ja ravintolassa paukun nimi on negro y blanco eli musta ja valkea.
  Havannan yliopistoa vastapäätä on Julio Antonio Mellan patsas – hän oli Kuuban kommunistisen puolueen perustaja.
  Patsaan jalustassa lukee, että Vallankumous ei ole hullujen hommaa vaan järkijätnien duunia.
  Viva Zapata, Viva Albert Einstein, Viva Lenin jne.
  Juha Päiväniemi

  Vastaa
 • 10.1.2020 14:48:sta
  Permalink

  Muistelu
  Muistaakseni Lenin syventyi tutkimaan filosofiaa 1905 epäonnistuneen vallankumousyritelmän jälkeen, silloin ammuttiin mieltä osoittavia aseettomia.
  Lenin totesi myös että totuus on suhteellinen ja tieteellisen tutkimisen kautta saadaan uutta tietoa koko ajan. Totuus ei ole absoluuttinen.
  Niinpä oli ekana vain yksi eli Albert Einstein joka huomasi, että valo kaareutuu painovoimakentässä. Myöhemmin sen havaitsivat muutkin silmillään auringonpimennyksen seurauksena. Asia on siis tieteellisesti todistettu, kylläkin Einstein joutui opiskelemaan matematiikkaa osoittaakseen muillekin teorioitaan.
  Matematiikka onkin aika tarkka tiede, kommunistit ovat aina tienneet, että köyhällä on vähempi rahaa kuin rikkaalla. Todistuksena siitä toimii Karl Marxin laskelmat. Hänen mukaansa tehtävänä on maailman muuttaminen eikä vain selittäminen.
  Kuitenkin maailma muuttuu – optimistisesti arvioiden 50 vuoden kuluttua maailma on kommunistinen suuressa määrin, koska loogisesti ja filosofisesti ajatellen ei ole muuta mahdollisuutta. Yhteiskunnan lainalaisuudet johtavat sosialismiin riippumatta siitä mitä vastaan hangoittelevat porvariston viimeiset kapinalliset ja demokratian vastustajat toivovat. Kansa haluaa hyvinvointia ja demokratiaa, kehitystä ja tiedettä. Eläköön vapaus. Tasa-arvo kutsuu… Voitaneen todeta, että kehityksen vastustajapuolueiden puoluejäsenkirjoissa rivien välissä oleva lause ” EPÄTASA-ARVO ON YHTEISKUNNAN PERUSTA” on vanhentunut.
  Perusteita yhteiskunnan kehittämiseksi paremmaksi kommunistit saavat joka päivä ja kansat haluavat muutosta. Järjen vastaisia käytäntöjä ei ihmisten enemmistö hyväksy jos he saavat tietoa. Toivottavasti tietoisuus kehittyy. Informaatio esimerkiksi sosiaalisessa mediassa nopeutuu ja tiede demokratisoituu – nykyään jo normaalit kadun tallaajat miettivät kvantteja, hiukkasia, pimeää ainetta ja mustia aukkoja.
  Maapallo on huomenna pyöreä.
  Juha

  Vastaa
 • 27.1.2020 14:05:sta
  Permalink

  Päätelmä nimimerkki Juha pohtii. Ennen ilmestyi Sosialismin teoria ja käytäntö – lehti; muistan kuinka esim. Lapin ääniharava Esko Juhani Tennilä heilutteli kädessään lehden numeroa, joka kertoi Leninin kirjasta Valtio ja vallankumous ja edelleenkin se on oppikirja yliopistossa.
  Minkä lehden numeron tahansa aukaisen aina löydän hyvää materiaalia, esim. äsken huomioin artikkelin kommunistien taistelusta ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta joka kertoi suurinpiirtein näin: Vaikkakin Ranskan vallankumouksellinen hallitus hyväksyi ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistuksen (1789), niin mainitut asiakirjat edellyttivät vain joitakin kansalaisoikeuksia ja poliittisia vapauksia eivätkä kajonneet yhteiskunnallis – taloudelliseen alueeseen. Mutta Lokakuun sosialistinen vallankumous aloitti uuden vaiheen ihmiskunnan kehityksessä.
  Sosialismi ei ainoastaan julistanut laajoja demokraattisia oikeuksia ja vapauksia mm. yhteiskunnallis – taloudellisella alalla, vaan myös takasi ne reaalisesti ja täydellisesti, mihin kapitalismi ei ole kyennyt yhdessäkään maassa.
  Neuvostovallan ensimmäisiä lakeja oli tammikuussa 1918 hyväksytty Työtätekevän ja riistetyn kansan oikeuksien julistus joka sisällytettiin ensimmäiseen 1918 hyväksyttyyn perustuslakiin.
  Marxilais – leniniläisessä ihmisoikeuskäsityksessä on tärkeintä ihmisoikeuksien yhteiskunnallinen, luokkakantainen ymmärtäminen. Kapitalismin ”yleisinhimilliset” oikeudet taataan todellisuudessa vain omistaville luokille. Porvarillinen valtio ei ole huolehtinut työtätekevien luokkien eduista. Joten totean jatkoksi edelliseen ajatelmani: Mikä käy selkeästi ilmi vain katsottaessa maailman karttaa – miljoonia nälkään ja tauteihin kuolevia, työttömiä ja orjatyöläisiä kaikkialla. Mutta myös yhä kasvava joukko monimiljardöörejä joiden rahat vain lisääntyy vaikka he niitä kuinka polttaisivat. Niin Suomessakin leipäjonot pitenee vaikka työväenluokka kuinka taistelee kikyä ja muita nöyryytyksiä vastaan.

  Vastaa
 • 17.4.2020 00:53:sta
  Permalink

  Luen joskus tätä lehteä kirjastossa. Huomaanpa nyt että jos Työkansan Sanomia ei tilaa kotiin tai ei lue kirjastossa-muuten se on nykyään tosi harvassa kirjastossa, niin jää kyllä jutut lukematta. Koska eipä niitä täällä nettisivuillakaan ole. Sama vika on Tiedonantajalla, joka on kyllä paksumpi lehtenä. Sitten on vielä tuo Kansan Ääni, vaikka se nyt ei olekaan kommunistinen. Maksumuuri sopii kyllä oikeistolehdille, mutta kommunistilehdelle se ei ainakaan näkyvyyttä tuo. Monet hyvät lehtijutut jäävät sinne kotitilaajille ja harvan sen kirjaston lehtihyllyyn josta harva se lukija jaksaa tai osaa niitä etsiä. Vaikka en nuori olekaan niin tiedän että eipä ne nykynuoret niitä paperisia lehtiä enää lue, se on meidän vanhojen vasemmistolaisten juttu.

  Vastaa
  • 17.4.2020 22:32:sta
   Permalink

   Työkansan Sanomat ei ole maksullinen nettilehti. Julkaisemme kuitenkin tärkeimmät lehtiartikkelit, kannanotot ja julkilausumat kotisivuillamme ktpkom.fi ja Facebookissa Facebook.com/KTPkommunistit

   Tiedämme kokemuksesta, että nuoriso lukee mieluummin netti- kuin printtilehteä. Koemme kuitenkin velvollisuudeksemme julkaista vielä printtilehteä, sillä iso osa lukijoista on vanhempaa väestöä eikä kaikilla ole nettiyhteyttä.

   On totta, että hyvätkin artikkelit jäävät suhteellisen pienen lukijakunnan tietoon. Kirjastotkin ovat nihkeitä tilaamaan kommunistista sanomalehteä. Teemme kuitenkin koko ajan töitä nettilukemisen lisäämiseksi. Siinä lehden lukijoilla ja netin käyttäjillä on oma työsarkansa tiedon levittäjänä.

   Rauno Lintunen
   Päätoimittaja

   Vastaa
 • 17.4.2020 09:43:sta
  Permalink

  Kyllä kansa tietää
  Kyllä kansa tietää, mutta ei aina välttämättä kerro. Ja usein tietää mutu-tuntumalla aivan oikein. Musta vaan tuntuu, eli mutu.
  Ennen oli kansalaiskoulusysteemi ja osa kävi sen ja jotkut jopa apukoulun. Apukoulun käyneenä eräskin ystävä ei ikinä hakenut toimeentulotukea vaikka se olisi hänelle kuulunut.
  Suuri osa porukasta kuuluu myös nukkuvien puolueeseen. He eivät käy äänestämässä.
  Mutustellen voisi arvioida myös, että jos et ilmoita verotoimistolle erikseen esim. ”että olin töissä viime vuonna 2 kk minimipalkalla ja 10 kuukautta sain työttömyyskorvauksia – niin palautuksia ei paljon tule; eli pitää ilmoittaa, että vaadin kaikki vähennykset…” Mikseihän sitäkään voi automaattisesti laittaa?
  Ja toimeentulotuki, sehän muuttui vaikeaksi, kun se siirtyi KELAlle, no, ilmeisesti valtio ja kunnat säästävät 80% nyt toimeentulotukimenoista ja vastaavasti kansalaiset kärsii enemmämmän. Sillä aikaisemmin sai toimeentulotukea helpommin, kun sosiaalivirkailijat kunnassa päättivät.
  Se hyvä puoli kaikessa on kuitenkin, että rikkaat aina rikastuu – he voivat nauttia elämästä. Eli Happy The End.
  Juha Päiväniemi SEINÄJOKI

  Vastaa
 • 22.10.2020 22:59:sta
  Permalink

  Se on
  On kuin lottovoitto, kun tulee kotiin raskaan työviikon jälkeen ja näkee, että postiluukusta on tipahtanut työkansansan sanomat.
  Juha Päiväniemi

  Vastaa
 • 26.3.2021 14:26:sta
  Permalink

  Ennalta ehkäisy
  Se on halvempaa ja järkevää. Esim. pakolaisuutta voidaan estää poistamalla imperialistiset sodat, nälkä ja sairaudet. Tarvitaan koulutusta, tietoa ja demokratiaa.
  Euroopan Unionin laivat ryöstökalastavat Afrikan rannikon ja ennen kaloilla hyvin ravitut afrikkalaiset kuolevat nälkään. Kulta, timantit, öljy jne. joutuvat aivan vääriin käsiin. Turhat sisällissodat ovat pahasta. Lopulta pakolaiset vyöryvät tänne, kun eivät saa rauhassa olla.
  Kommunismia vastustava länsi piti Nelson Mandelan 37 vuotta vankilassa ja rasistisen hallinnon vallassa Etelä-Afrikassa. Joka miehitti Namibiaa, ampui verilöylyissä koululaisia, salamurhasi.
  Kommunistit eivät hyväksyneet vääryyttä. Moskova koulutti rotusorron uhreja.
  Fidel Castro lähetti Kuuban sotajoukot Afrikan avuksi Angolaan. Siten Nelson Mandela vapautui, apartheid lakkautettiin, Namibia sai itsenäisyyden ja Angolan sota lopun.
  Täällä ei asioita tiedetä. Kuvitellaan, että kivittämällä pakolaiskeskuksen ikkunat saadaan jotakin aikaan. Se ei suinkaan ole isänmaallisuutta vaan patriootti on se joka ennaltaehkäisee pakolaisuuden. Esim. antamalla kehitysapua, koulutusta ja lääkkeitä. Fidel oli myös Suomen puolesta hyödyllinen sillä tänne ei tullut Angolasta ja Namibiasta pakolaisia siksi, koska Kuuban sotilaat toivat sinne järjestyksen.
  Juha Päiväniemi

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.