Venezuelan Ateenan lähettiläs Freddy Jesús Fernández Torresin puheen alkuosaa Venezuelan solidaarisuustapahtumassa:

– Suurella ihailulla seuraamme Kreikan Kommunistisen Puolueen ja Kreikan Kommunistisen Nuorisoliiton järjestämää solidaarisuuden osoitusta ja tämän tapahtuman suurta osallistujamäärää.

Tunnemme kreikkalaisten rikkaan taistelun itsemääräämisestään ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudestaan. Tiedämme kommunistisen puolueen rikkaan historian ja sen jatkuvan taistelun puolustaessaan ja edistäessään työväenluokan etuja. Emme ole vain tovereita, olemme kanssakulkijoita.

– Siitä lähtien kun valloittajat saapuivat mantereellemme vuonna 1492, ei ole ollut aikaa ilman vastustusta, niin että voisimme rakentaa alueellamme kansan tahdon mukaista ja  sosiaalisen oikeudenmukaisuuden yhteiskuntaa.

Samoin kuin vapauttajamme nostivat Ranskan vallankumouksen liput vuonna 1810, vaikka monet väittivät, että sen ihanteet oli haudattu historiaan, Venezuela nosti tänään sosialismin lipun, mikä elvytti unelman, jonka monet ajattelivat kadonneen. Tämä on meidän luontainen taipumuksemme todelliseen vapauteen ja todelliseen oikeudenmukaisuuteen, jota Amerikan ja Euroopan eliitti nyt veloittaa.

 

Bolivaarinen vallankumous on selvästi osoittanut, että toinen maailma on mahdollista. Vuosina 1998–2013 nälkä laski Venezuelassa 21,10 prosentista ainakin 5 prosenttiin. Maailman terveysjärjestön mukaan Venezuelan aliravitsemus on laskenut 57 prosenttia eikä se ole enää kansanterveyden ongelma.

Vallankumouksen vuosina Venezuelan koulutus on ollut päiväkodista yliopistoon ilmainen, opiskelu on mahdollista. Vallankumous loi 44 yliopistoa ja Venezuela on opiskelijoiden määrässä viidennellä tilalla maailmassa. Yli 3 miljoonaa venezuelalaista on jäänyt eläkkeelle vallankumouksen alkamisen ajoista.

Vallankumouksellinen hallitus on nostanut työntekijän vähimmäispalkan yli 40-kertaiseksi. Venezuela Pendevezan kansallistamisella päätettiin maailman suurimpien varantojen tulevaisuudesta: 300 miljardia barrelia raakaöljyä. On luonnollista, että imperialismin haluaa lyödä tätä dynaamista demonstraatiota sosialismin arvoista, jotka ovat kasvuratoja ja varmistavat kansojen hyvinvoinnin ja elämän korkeammat tasot.

– Venezuela on päättänyt rikkoa  hyväksikäytön logiikan ja on luonut dynaamisen, itsenäisen ja riippumattoman valvonnan resurssiensa suhteen, kun kansainvälinen talous on suunniteltu varmistamaan, että hallitseva eliitti imee kaiken rikkauden maailmassa.

Miten Yhdysvallat vastaisi tähän suvereeniin sosialistiseen päätökseen? Aivan kuten he tekivät. Imperialismi aloitti vallankumoustamme vastaan diplomaattisen ja taloudellisen sodan.

Tutkimukset osoittavat, että kansainvälinen taloudellinen kauppasaarto Venezuelassa vuodesta 2013 on pääasiallisesti vastuussa talouskriisistä. Tämä hyökkäys on aiheuttanut 350 miljardin dollarin tappion tavaroiden ja palvelujen tuotannossa vuosina 2013–2017.

Työkansan Sanomat 3/2019

Authors

Emme ole vain tovereita, olemme kanssakulkijoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *