Kapitalismin kriisi horjuttaa koko maailman taloutta, myös EU:ta. Useassa EU:n maassa on kansallisen päätösvallan romuttamiseksi muodostettu useiden puolueiden oikeistolaisia yhteishallituksia, joissa on mukana sosialidemokraatit ja jopa niitä vasemmalla olevia puolueita. Näin on myös Suomessa, jossa Vasemmistoliitto on lähtenyt tälle oikeistolaiselle tielle.

 

Kaikki eduskuntapuolueet osallistuvat EU-vaaliin. EU:n parlamenttivaalien lähestyessä myös eduskunnan ulkopuoliset puolueet – EU-kriittiset puolueet –  Kommunistista työväenpuoluetta lukuun ottamatta ovat asettaneet tai asettamassa ehdokkaita vaaliin. EU:sta irtaantumista vaatineet ovat nyt siis pari kertaa takkia käännettyään vaatimassa vain ’järkeä’ EU:n toimintaan. Todellista huijausta.

 

EU:n laajentuminen tekee Suomesta entistä suuremman maksuosuuden maksajan. Suomen maksut EU:lle ovat 2014 noin 2 miljardia euroa. Ja jos bruttokansantuotetta nostetaan hallituksen aikomilla tilastotempulla, nousevat myös EU-maksut.

 

Suomen valtio ja Suomen pankki on sidottu lainatakuihin EU:n kriisimaille useiden kymmenien miljardien eurojen edestä, arvioita on jopa 50 miljardiin asti. Edes takuiden allekirjoittajat eivät ole selvillä mihin ja millaisilla euromiljardeilla he ovat Suomen sitoneet.

 

Suomen ja Euroopan pankkien, teollisuuskapitalistien ja keinottelijoiden pelastaminen on johtanut julkisen talouden ja kotitalouksien ennätykselliseen velkaantumiseen. Valtion, kuntien ja kuntayhtymien yhteenlaskettu velka ylitti vuoden 2013 lopussa 115 miljardin euron rajan. Vuoden 2014 lopussa se on ainakin 120 miljardia. Vuonna 2012 suomalaisten kulutusluottojen määrä oli 110 miljardia euroa, josta asuntoluottoja oli 80 miljardia.  Loput 30 miljardia oli luottokorttivelkaa, tilivelkaa ym. Asuntovelallisia talouksia on 870 000, velallisia talouksia yhteensä 1,4 miljoonaa eli 54 % kaikista Suomen talouksista.

 

Suomalaisilla on velkaantumisen sijasta oikeus päättää maamme asioista ja talouden järjestämisestä itsenäisesti, ilman Euroopan mahtimaiden käskyjä.  Suomalaisten työtätekevien etu on maamme mahdollisimman nopea irtautuminen EU:sta.

 

Mahdollisimman alhainen äänestysprosentti pakottaa eduskuntapuolueet ja muut ’kriittiset’ EU-puolueet tulemaan aidosti mukaan Suomen itsemääräämisoikeuden turvaamiseen, EU-vaalin sanahelinästä poiketen myös käytännössä. Ei anneta tukea sanahelinälle ja harhautukselle. Ei mennä vaalipäivänä vaalipaikalle, se on ensi askel ja tietoinen teko kansallisen itsemääräämisoikeuden palauttamiseen.

Työkansan Sanomat 3/2014

EU-vaaliin osallistuvat puolueet tukevat tuhoa tuottavaa EU:ta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *