Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) keskusneuvosto kokoontui talvikokoukseensa 23. helmikuuta Vantaalla Tikkurilassa. Kokous pidettiin ensimmäistä kertaa puoluetoimiston laajennetuissa kokoustiloissa. Lisätilan tarve on tullut välttämättömäksi puolueen nuoriso-osaston perustamisen ja kokousten lisääntymisen jälkeen. Tilaa on tarvittu myös opintokerhoille, Työkansan Sanomien taitolle ja sähköisen viestinnän tarpeisiin. Ktp:llä on nyt oma Kovaääninen nettiradio ja videolevitystä.

 

Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen esitti kokoukselle laajan poliittisen tilannekatsauksen. Siinä keskityttiin Suomessa tapahtuviin työelämän muutoksiin ja Ktp:n vaaliohjelman vaatimuksiin, joissa ovat etusijalla työväestön jokapäiväiset tarpeet ja etujen puolustaminen.

Nykyiset työelämän muutokset ovat rajuja, mikä näkyy pysyväksi jääneenä työttömyytenä, pätkä- ja osa-aikatyönä, toimeentulon vaikeutumisena ja sairastumisena. Työvoiman riisto on tehostunut ja riiston seuraukset maksatetaan koko työväenluokalla.

Keskusneuvosto hyväksyi Ktp:n 8-kohtaisen vaaliohjelman, jonka vaatimukset näkyvät myös puolueen valtakunnallisessa vaalijulisteessa sekä muissa julkaisuissa. Vaaliohjelman tukena ovat Ktp:n päivitetty Talouspoliittinen asiakirja sekä Kapitalismi Suomessa asiakirja, jonka laajennus hyväksyttiin keskusneuvoston kokouksessa.

Ktp on päättänyt jo aikaisemmin asettaa ehdokkaat 14.4. eduskuntavaaleissa kaikissa 12 Manner-Suomen vaalipiirissä. Ehdokkaiden lopullinen määrä ja ehdokasnumerot selviävät 14. maaliskuuta jälkeen. Keskusneuvoston arvion mukaan puolueella on yhteensä noin 40 ehdokasta.

Työkansan Sanomat julkaisee 22.3. ilmestyvässä lehdessä kaikkien Ktp:n asettamien ehdokkaiden nimet ja ehdokasnumerot.

Työkansan Sanomat 3/2019

Authors

Ktp:n keskusneuvosto hyväksyi puolueen vaaliohjelman ja ehdokaslistan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *