Luokkataistelu ei ole päättynyt Espanjassa

Kapitalismin kriisin ja COVID-19 pandemian aiheuttaman uuden konkurssin peittelemiseksi Espanjassa käytetään väitettä ”luokkien välisestä yhtenäisyydestä”. Hallituksen ja työnantajien iskulause on ”pääsemme yhdessä kriisin yli ”. Käyty keskustelu on erittäin vaarallinen työväenluokalle ja joukoille, koska se merkitsee jälleen työläisten etujen leikkaamista porvariston hyväksi. Se tarkoittaa työntekijöiden alistamista uusille vakaville iskuille.

Kommunistit käyttävät kapitalistien väitteitä ja iskulausetta vastaan omaa ​​iskulausetta ”Emme maksa tätä kriisiä – emme terveydellämme, emmekä oikeuksillamme”.

Pyrimme paljastamaan hallituksen hyväksymien tärkeimpien toimenpiteiden luokkaluonteen ja selitämme taas kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, että työntekijöiden ja joukkojen hyväksi toteutettavat toimenpiteet ovat hyvin vähäisiä ja luonteeltaan petollisia: ne ovat ”optinen harha” kansalaisten kasvavan tyytymättömyyden lieventämiseksi. Työtätekevät ymmärtävät, että heidän oikeutensa ja elinolosuhteet uhrataan kapitalistisessa kriisissä, aivan kuten vuonna 2008.

Työntekijöiden ja ihmisten taistelu ei ole päättynyt, mutta rajoitukset ovat ilmeiset. ”Valmiustila” tarkoittaa demokraattisten oikeuksien ja vapauksien rajoittamista. Nykyään Espanjassa on mahdollista kulkea töihin tai ostaa tarvikkeita, mutta ei mitään muuta. Kokous- ja mielenosoitusoikeus on tosiasiallisesti keskeytetty ja tämä haittaa kommunistien, työntekijöiden ja kansalaisjärjestöjen toimintaa.

Ymmärrämme, että monet kriisin varjolla toteutetuista poikkeuksellisista toimenpiteistä jäävät voimaan pandemian jälkeenkin. Kapitalistit ja hallitukset haluavat käyttää niitä työväenliikettä vastaan, kun työtätekevät vastustavat jo nyt käynnissä olevia ja lähitulevaisuudessa tapahtuvia erittäin ankaria hyökkäyksiä.

Olosuhteet voivat muuttua, mutta luokkataistelu ei ole päättynyt. Vain ylläpitämällä kommunistisen puolueen täydellistä ideologista, poliittista ja organisatorista riippumattomuutta voimme taistella vääriä dilemmoja vastaan, jotka sosiaalidemokratia tarjoaa luokallemme ja kansallemme.

Luokkataistelu ei ole päättynyt Espanjassa, eikä kommunistien taistelu kapitalistisen vallan kumoamiseksi.

Osa Espanjan kommunistisen työväenpuolueen pääsihteerin Astor Garcian artikkelista Rizospastis-lehdelle 25.4.2020

Käännös Kreikan kielestä, Kaisa Laine

Luokkataistelu ei ole päättynyt Espanjassa
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *