Mihin kommunisteja ja Ktp:tä tarvitaan

Täytyy vielä kerran kirjoittaa puolueemme virallisesta rekisteröinnistä. Miksi on niin tärkeä kerätä 5000 kannattajakorttia ja saada Ktp puoluerekisteriin. Jo aikaisemmin oli puhetta (Tks 11/2019)  siitä, että rekisteröity puolue saa vapaasti asettaa ehdokkaita eduskunta- ja kuntavaaleihin koko maassa. Ilman rekisteröitymistä ehdokasasettelu onkin paljon hankalampaa. Haluamme varmistaa, että työkansan ja vähäväkisten ääni kuuluu ja näkyy myös vaaleissa ja jokaisessa vaalipiirissä sellaisina aikoina, kun ihmiset ovat poliittisesti aktiivisimmillaan, eli vaaleissa.

Niin teimme viime eduskuntavaaleissakin. Ehdokkaamme esittivät ne vaatimukset, joita kukaan muu ei esitä. Siihen tarvittiin Kommunistista työväenpuoluetta. Vaadimme työtä ja toimeentuloa kaikille, maksutonta julkista terveydenhuoltoa ja SOTEa nurin, ilmaista koulutusta, vapaata opiskeluoikeutta, pääsykokeista luopumista, opintolainojen nollausta, vuokrasäännöstelyä ja asuntoa ihmisen perusoikeudeksi. Esitimme ainoana puolueena metsien avohakkuiden kieltämistä konkreettisena askeleena kapitalismin ryöstötalouden aikaansaaman ympäristötuhon pysäyttämiseksi. Olimme myös ainoa voima Suomessa, joka vaati omavaraista maatalous- ja elintarviketuotantoa.

Meidän vaihtoehtomme vaatii suuria rakenteellisia ratkaisuja: suurteollisuus, liikepankit, kaivokset, puhelin- ja teleliikenne, sähkön tuotanto ja jakelu pitää kansallistaa. Vaadimme Suomea Irti EU:n kahleista, työväen valtaa ja sosialismia. Emme hyväksy Suomen porvareiden sotavarustelua, sotalaiva- ja hävittäjähankintoja. Haluamme rauhanpolitiikkaa ja irtaantumista isäntämaasopimuksesta ja NATOsta.

Nämä vaatimuksemme esitimme kaikissa Suomen mantereen vaalipiireissä. Emme suostu vaikenemaan myöskään tulevissa vaaleissa. Siksi Ktp:n rekisteröiminen puolueeksi on niin tärkeää. Työväen äänen pitää kuulua.

Mutta Kommunistista työväenpuoluetta tarvitaan johtamaan yhteiskunnallista muutosta. Se alkaa ruohonjuuritasolta. Puolueen tehtävä on osoittaa palkanalennuksia, työpäivä pidennyksiä, yt-neuvotteluja, työpaikan ja toimeentulon menettämistä, monotonista työtä ja työtahdin kiristämistä vastaan protestoiville työläisille tie ulos oravanpyörästä. Se on työvoiman paljastaminen pääoman rengistä ja sille lisäarvoa tuottavasta nykyajan orjasta yhteiskunnan rakentajaksi yhteiseksi hyväksi. Tähän tarvitaan tietoisuutta, jota ei synny muulla tavoin kuin opiskelemalla. Vain Ktp järjestää tieteellisen ja vallankumouksellisen yhteiskuntafilosofian opiskelua ja kansantaloustieteeseen perehtymistä opintokerhoissaan.  Niitä tarvitaan, että käsiensä työllä tämän maan ja maailman rakentaneet kykenisivät ottamaan työn ja sen tulokset omaan määräysvaltaansa. Meidän on opittava olemaan isäntiä talossa. Ja emäntiä myös. Sillä naisten yhteiskunnallinen vapautuminen edellyttää patriarkaatin rakenteiden korvaamista todellisella sukupuolten tasa-arvolla. Sitä ei voi saavuttaa kapitalististen tuotantosuhteiden oloissa, joissa naisen työ on vielä riistetympää kuin miesten. Ktp ei ole feministinen puolue. Naisen alistettu asema ei ole miesten vaan vanhentuneiden tuotantosuhteiden syy. Myös nainen vapautuu, kun hänen työvoimansa tulee samanarvoiseksi miehen työvoiman kanssa. Tämä edellyttää sosialistista vallankumousta. Tätäkin  opiskellaan Ktp:n opintokerhoissa.

Ktp:tä tarvitaan paitsi kasvattamaan tietoisia työläisiä, niin myös osoittamaan työvoiman käyttöön liittyvien ristiriitojen antagonistinen, sovittamaton luonne. Kasaantuneella rahalla, pääomalla on yhteiskunnallinen luonne. Se syntyy meidän työlästen työllä, mutta sen käytöstä päättävät yksittäiset kapitalistit, alati keskittyvä pääoma ja kasvottomat korporaatiot. Niinpä ihmiskunnan historian aikana työllä rakennettua vaurautta ei käytetä ihmisen hyväksi. Kapitalismin anarkistinen talous on johtanut suunnittelemattomaan luonnonvarojen riistämiseen. Äiti-Maa ei voi hyvin.

Ratkaisu kapitalismin ongelmiin on työläisten tietoisuuden herääminen oman voiman ymmärtämiseen. Maailmaa voidaan muuttaa. Ktp rakentaa tietoisten työläisten verkostoa. Se osoittaa työvoiman käytön paikallisten ristiriitojen syyt ja ratkaisukeinot. Verkostomme muuttaa työpaikat työläisten keskinäisen solidaarisuuden tukikohdiksi, ammattiosastot muutoksen moottoreiksi. Muutamme reformistiset ammattiliitot kapitalistien kumppaneista ja työvoiman riiston hinnasta sopijoista  työväen taloudellisen ja poliittisen vallanoton valmistelijoiksi.

Tähän työhön tarvitaan Kommunistista työväenpuoluetta. Kannattajakorttien kerääminen läheisiltä, työtovereilta ja tutulta on keino ymmärtää suomalaista arkea ja rakentaa muutoksen verkostoa. Eteenpäin toverit. Meillä ei ole muuta menetettävää kuin kahleemme.

Mikko Vartiainen

Ktp:n puheenjohtaja

Työkansan Sanomat 12/2019

Mihin kommunisteja ja Ktp:tä tarvitaan

Hakutulokset “Mihin kommunisteja ja Ktp:tä tarvitaan

  • 31.10.2019 16:41:sta
    Permalink

    Hei Mikko.Olisin kiinnostunut täyttämään KTP:n kannattajakortin jotta tarvittavat 5000 ääntä tulisi täyteen.Miten voin täyttää kortin? Ystävällisin terveisin Ari Rastas

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *