Torstaina uutisoitiin lähestulkoon kaikissa tiedotusvälineistä Amnesty internationalin ”paljastuksista” koskien Pohjois-Korean vankileirien laajennusta. Sattumaa tai ei, uutinen sijoittuu samaan aikaan kun YK:n turvallisuusneuvostossa on tarkoitus käsitellä Pohjois-Korean vastaisia talouspakotteita.

Pohjois-Korean vankileirit nousevat läntisen median kauhisteluun säännöllisesti. Nykyään yhä tihenevään tahtiin. Tällä kertaa ajoitus on ymmärrettävä, sillä YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma edellyttää toki rinnalleen meihin eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin kansalaisiin kohdistuvaa ”tiedotusta” Aivopesustahan ei ole kyse. Ei!

Onko Pohjois-Koreassa vankileirejä?

On. Pohjois-Korean vankeinhoito perustuu vankileireihin eikä siinä ole sinänsä mitään pahaa. Vankileirejä on vähemmän kuin Suomessa vankiloita. Harvemmin kuulee puhuttavan Suomesta vankiloiden saaristona? Pohjois-Koreassa vangit työskentelevät erilaisissa kohteissa sovittaessaan rangaistusta. Tällä tavoin varmistetaan, että vangit eivät putoa vankeusaikanaan yhteiskunnan ulkopuolelle. Vankila-ajalla on merkittävä uudelleenkoulutustehtävä. Pohjois-Korean perustuslaki takaa kaikille Korean kansalaisille perusoikeudet. Uskallan väittää, että vankilaolosuhteet ovat kokonaisuuden kannalta paremmat kuin muualla Aasiassa.

Entäpä sitten pakkotyö? Esimerkiksi USA:ssa, jossa suuri osa vankiloista on yksityistetty, vangit työskentelevät tehtaissa 0,5-1 dollarin päiväpalkalla. Eikö se ole pakkotyötä? Vankien tuottama lisäarvo lihottaa yksittäistä kapitalistia kun taas Pohjois-Koreassa lisäarvo rikastuttaa koko yhteiskuntaa.

Onko Pohjois-Korean vankileireillä 200000 henkilöä?

Otetaanpa taas esimerkki. Sitkeästi väitetään, että Pohjois-Koreassa kuoli nälkään 1990-luvulla 2,5 miljoonaa ihmistä. YK:n arvion mukaan Pohjois-Koreassa kuoli ennenaikaisesti arvioilta 400 000 ihmistä. Myöskään väestötilastot eivät tue sitä väitettä, että kuolleita olisi ollut miljoonia. Samaa logiikkaa käyttäen 200 000 on varmasti yhtä vahvasti ylimitoitettu luku. Ja vaikka vankeja olisikin noin paljon, olisi määrä kuitenkin väkilukuun suhteutettuna vähemmän kuin Yhdysvalloissa. Siellähän vankeja on 850 henkilöä 100 000 asukasta kohden. Sivumennen sanoen neljännen maailman vangeista on USA:ssa. Nälkään kuolleiden esimerkkiä noudattaen Pohjois-Korealla olisi 32 000 vankia?

Onko Amnesty international luotettava tiedonvälittäjä?

On, jos pitää luotettavana tietona CIA:n välittämää materiaalia. Moneen kertaan on todistettu, että CIA tuottaa jatkuvasti ”uutisia”, joiden tarkoitus on tukea USA:n politiikkaa ts. muokata ihmisten mielipiteitä sopivaksi kulloinkin meneillään oleville sotilas- ym. operaatioille. Tuskinpa Amnesty internationalilla on omia satelliittejaan kuvaamassa Pohjois-Korean aluetta? Tämä ”riippumaton” järjestö välittää jälleen kuuliaisesti CIA:n tuottamaa materiaalia – likimain kritiikittä. Alistamalla korealaiset uusliberalistiseen riistoon varmaankin varmistettaisiin ihmisoikeuksien toteutuminen. Varsinkin, kun ihmisoikeuksiin kuuluu jokaisen oikeus kuolla nälkään, olla työttömänä ja tuottaa omalla työllään rikkauksia muutamille harvoille tuotantovälineiden omistajille.

Mistä sitten on kyse?

Pohjois-Korean ongelma on siitä, että se haluaa elää rauhassa ja riippumattomasti. Pohjois-Korea haluaa jatkaa sosialismin tiellä, jossa työn tulokset jaetaan tasan kansalaisten kanssa. Sen sijaan se ei halua avata markkinoitaan vapaalle kilpailulle. Uusliberalistinen talouspolitiikka ei saa jalansijaan Korean pohjoisosissa. Tämän vuoksi Pohjois-Korea on jatkuvasti USA:n, Japanin, EU:n ja ihmisoikeusjärjestöjen hampaissa. Jos Pohjois-Korea pystyy parantamaan kansalaistensa elintasoa, se murentaa uusliberalistisen talouspolitiikan vaihtoehdottomuutta. Länsimaiden hallitusten ja ihmisoikeusjärjestöjen mielissä asia ei siis ole ihmisoikeuskysymys, vaan kyse on uusliberalistisen talousmallin uskottavuudesta. Korealaisten näkövinkkelistä kyse sen sijaan on ihmisoikeuksista. Onko pienellä kansalla oikeus uhmata USA:ta ja rakentaa hyvinvointia kansalaisten omista lähtökohdista? Vai pitääkö alistua länsimaiden komentoon ja ryhtyä tuottamaan lisäarvoa harvoille ja valituille?

Juha Kieksi
puheenjohtaja
Juche-aatteen opintoyhdistys

Mikä on totuus Pohjois-Korean vankileireistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.