Kreikassa SYRIZA-hallitus on ratifioinut Pohjois-Makedonian liittymisprotokollan Natoon liittymisestä.  Ratifiointi tapahtui heti Pohjois-Makedonian nimenvaihdoksen jälkeen. ”Pohjois-Makedonian liittyminen Natoon edellyttää, että maa valmistautuu järjestelmällisesti ja pyrkii muuttamaan armeijansa vastaamaan Naton edellytyksiä ja vaatimuksia”, Kreikan puolustusministeri sanoi.

Lehdistössä raportoidaan Naton murhakoneistojen uusista suunnitelmista alueella. Viadiplomacy.gr-verkkosivuilla analysoidaan erityisesti Naton Balkanin suunnitelmia. Imperialistit haluavat rakentaa vahvat ilmavoimat Balkanilla ja valvoa sen ilmatilaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaiset raportit tulevat näkyviin. Nato on jo päättänyt, että Kreikka ja Italia vastaavat myöhemmin Montenegron ilmatilan seurannasta ja valvonnasta. Kreikalla on myös velvollisuus seurata Albanian ilmatilaa Naton sisällä.

Raportin mukaan Nato etenee suunnitelmissaan Balkanin ilmatilan täydellisestä ja absoluuttisesta valvonnasta. Sillä on yksi voimakkaimmista ilmavoimista Slovenian ja Mustanmeren maantieteellisellä alueella. Ensimmäiset ilmavoimavoimat, jotka muodostavat Naton keihäänkärjen, ovat Kreikasta, Slovakiasta ja Bulgariasta. Kroatian ilmavoimat sisällytetään suunnitelmaan sen jälkeen, kun maa on ostanut uusia sotilaslentokoneita.

Edellä mainittujen Yhdysvaltojen ja Naton suunnitelmien myötä äskettäinen ilmoitus (1/2019) ensimmäisen Naton lentokentän rakentamisesta Balkanille liittyy Naton toimintaan, ja tätä varten Nato käyttää yli 50 miljoonaa euroa. Nämä Naton päätökset eivät lupaa mitään hyvää Balkanin kansoille.

Kreikan asevoimat osallistuvat yhä enemmän Balkanin valvontaa koskevaan vaaralliseen kilpailuun. Yhä useammat kreikkalaiset sotilaalliset voimat toimivat kaukana omien rajojen ulkopuolella. Tästä kertovat Libanonin alueen fregatti, lentokoneet ja asevoimien henkilöstö, jotka osallistuivat Naton sotaharjoitukseen Norjassa. Tuo sotaharjoitus oli suurin viimeisten 20 vuoden aikana.  Ja nyt on vuorossa ilmavoimien osallistuminen Naton toimintaan Balkanin ilmatilassa.

Kaikista näistä vaarallisista Nato-suunnitelmista, joita SYRIZA-hallitus palvelee, oikeistopuolue Uusi Demokratia ja muut osapuolet eivät puhu.

Kansamme tulee järjestämään kamppailunsa Naton poistumisesta Kreikasta ja pysäyttämään asevoimien osallistumisen maan rajojen ulkopuoliseen toimintaan sekä estämään maamme sotilaallisen infrastruktuurin käyttämisen Yhdysvaltojen ja Naton hyväksi.( Rizospastis-lehti 17.2.2019)

Työkansan Sanomat 3/2019

Pohjois-Makedonia Natoon Kreikan hallituksen avulla

Hakutulokset “Pohjois-Makedonia Natoon Kreikan hallituksen avulla

  • 19.3.2019 21:32:sta
    Permalink

    Outo vasemmistopulue tuo Syriza,samaa sarjaa kuin suomen vasemmistoliitto.Ihmettelin jo vuosia sitten kun skp toi syrizan edustajan puhumaan omaan tilaisuuteensa,sillä onhan kreikassa myös hy Kommunistinen puolue.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *