Porvarimedia tukee Venezuelan vallankaappaushanketta

Venezuelan presidentinvaaleissa toukokuussa 2018 jatkokaudelle valittu Nicolas Maduro ja maan hallinto on joutunut oikeiston vallankaappaushankkeen kohteeksi. Oikeiston hanke aktivoitui mellakoinniksi presidentti Maduron vannottua virkavalan 10. tammikuuta.

 

Venezuelan oikeiston ja pääomapiirien vallankaappaushanketta tukevat Yhdysvallat, EU ja joukko Etelä-Amerikan maiden oikeistohallituksia. Hankkeen keskeinen tavoite on kuristaa Venezuelan talous kappasaarrolla, öljyntuotannon häirinnällä sekä öljy- ja kultavarojen jäädyttämisellä.

 

Porvarimedia tukee vallankaappaushanketta samoin sanoin kuin se tuki 1973 Chilen fasistien vallankaappausta.

 

Euroopan kommunistiset ja työväenpuolueet tuomitsevat Venezuelan vallankaappaushankkeen

 

Euroopan Kommunististen ja työväenpuolueiden Aloite-järjestön sihteeristön kannanotto solidaarisuudessa Venezuelan kansan ja Venezuelan Kommunistisen puolueen kanssa. Järjestöön kuuluu yli 30 puoluetta.

 

“Aloitteen sihteeristö tuomitsee Yhdysvaltojen, heidän liittolaistensa, ja Amerikan valtioiden järjestön (OAS) vallankaappauksen presidentti Nicolas Maduron kaatamiseksi, ja heidän tukensa taantumuksellisten voimien johtajalle Juan Guaidólle, joka julisti itsensä maan presidentiksi heidän tuellaan.

 

Kyseinen vallankaappaus on jatkoa pitkäaikaiselle kampanjalle maan horjuttamiseksi ja imperialististen suunnitelmien ajamiseksi Latinalaisen Amerikan alueella,  ja USA-NATO:lle sekä EU:lle epäsuotuisten hallitusten kaatamiseksi, joista jälkimmäinen on puuttunut Venezuelan sisäiseen politiikkaan tukemalla taantumuksellisia voimia ja osallistumalla vallankaappaussuunnitelmaan.

 

Jälleen kerran on todistettu, että imperialistiset voimat eivät ainoastaan halveksu kansojen oikeuksia ja suvereniteettia, vaan myös polkevat  joka ainoaa näistä oikeuksista ja organisoivat mustamaalauskampanjoita sekä hyökkäyksiä tahtonsa täyttämiseksi ja intressiensä turvaamiseksi.

 

Ilmaisemme internationalistisen solidaarisuutemme Venezuelan työväen ja kansan kanssa, ja seisomme heidän vierellään taistelussa imperialistien Venezuelaa ja koko aluetta varten tekemiä suunnitelmia vastaan. Tuemme kaikin voimin Venezuelan Kommunistista puoluetta ja sen taistelua maan työläisten oikeuksien ja etujen puolesta kapitalismin tuhoamiseksi ja sosialismin puolesta.”

 

Aloitteen sihteeristö, 25.1.2019

 

Käännös: Niko Kallionalusta, KN-KTP

 

Työkansan Sanomat 2/2019

Porvarimedia tukee Venezuelan vallankaappaushanketta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *