Salaisten sopimusten luvattu maa

”Vain täydellinen typerys voi enää yrittää kiistää sitä, että pienehkö johtava suomalainen ryhmä solmi Natsi-Saksan kanssa salaisen sopimuksen Suomen osallistumisesta Hitlerin hyökkäyssotaan kesällä 1941”, totesi Urho Kaleva Kekkonen kirjassaan Kirjeitä myllystäni.

Sama kaiku on askelten

Valtamedian ydintehtäviä ovat rahavallan etujen ja vaikutusvallan maksimointi, sekä osinkojen tuottaminen omistajille. Lisäksi valtamedia, jonka lehdistä pääosa perustettiin aikoinaan ajamaan poliittisen äärioikeiston ja suojeluskuntien etuja ja yhteiskunnallisia näkemyksiä, on edelleen sidoksissa juuriinsa omistajiensa kautta. Niiden tavoitteena on yhä ammattiyhdistysliikkeen vaikutusvallan vähentäminen, tasa-arvon ja demokratian kaventaminen, ja Suomen liittäminen Naton täysjäseneksi.

Alexin ja Jarmon salattu asiakirja

Ahkerasti Amerikassa reissannut sotaherra Jarmo Lindberg allekirjoitti syksyllä 2014 Sauli Niinistön ja Erkki Tuomiojan läsnä ollessa ns. isäntämaa-asiakirjan, jonka sisältö salattiin. Sen kätilönä toiminut Alexander Stubb ilmoitti eduskunnassa, ettei asiakirjaa käsitellä eduskunnassa, koska se on hallituksen ja eduskunnan aiempien linjausten mukainen. Keskustelut oli käyty jo silloin, kun Suomi lähti mukaan Naton rauhankumppanuusohjelmaan. Asiakirjan allekirjoituksen aikoihin puolustusministerinä ja kätilöharjoittelijana hääräili Carl Haglund, joka Stubbin kanssa vaati painokkaasti maan liittämistä Natoon.

Asiakirjassa on sovittu varsin laajasta sotilaallisesta toiminnasta: yhteisistä harjoituksista, koulutuksesta sekä operaatioihin liittyvistä koe- ja testaustoiminnasta. Näin Alex ja Carl sitouttivat Suomen ilman eduskunnan päätöstä Natoon ja sen asejärjestelmiin.

Professori Keijo Korhosen mukaan kysymyksessä on Suomen valtion maa-, vesi- ja ilma-alueen varaukseton luovuttaminen Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton käyttöön, mitä tahansa sotilaallista operaatiota varten.

Aiempia salaisia sopimuksia

Vain noin vuosi siitä, kun Suomi oli itsenäistynyt, Vaasan senaatti maaliskuussa vuonna 1918 myi salaisella sopimuksella Suomen saksalaisille sotilasapua vastaa. Ainoastaan Saksan antautumiseen päättynyt ensimmäinen maailmansota pelasti Suomen joutumasta Saksan riistomaaksi.

Tynkäsenaatin ratkaisu osoitti, ettei itsenäisyydellä ollut heille sinänsä arvoa. Merkitystä oli ainoastaan sillä, että valta pysyi tiukasti muutaman oikeistopoliitikon ja suojeluskuntien sekä Mannerheimin johtaman sotilaseliitin käsissä.

Noin kaksikymmentäkaksi vuotta myöhemmin, pieni ryhmä johtavia suomalaisvaikuttajia solmi natsi-Saksan kanssa salaisen sopimuksen Suomen osallistumisesta Hitlerin hyökkäyssotaan, joka alkoi kesällä 1941. Sopimus oli päivätty 12.9.1940 ja se oli tehty Suomen pääesikunnan ja Saksan ilmavoimien välillä. Sopimuksen mukaan Suomi saisi natsi-Saksalta aseita kauttakulkulupaa vastaan. Asetoimitukset alkoivat heti, ja aseiden lisäksi noin kaksisataatuhatta saksalaista sotilasta saapui maahamme. Mannerheimin ja Göringin laatima sopimus salattiin onnistuneesti hallitukselta, eduskunnalta ja kansalta.

Kasvavat sotilasmenot

Sotilasmenot ovat kasvaneet huolestuttavasti. Valtiot käyttivät vuonna 2019 noin 1780 miljardia euroa sotilasmenoihin, jotka kasvoivat rauhantutkimusinstituutti Siprin mukaan edellisvuodesta noin 3,6 prosenttia. Suomessa hävittäjäkauppaa valmistelevat konsultit häärivät kulisseissa ja kokoontuvat kabineteissa.

Euroopan tiedotusvälineet lietsovat yhteisrintamassa Venäjän pelkoa. Erityisen ponnekkaasti siihen ovat paneutuneet saksalaiset tiedotusvälineet, sillä maassa on menneillään massiivinen sotatarvikkeiden hankintaohjelma.

Yhdysvaltojen ja 29 Nato-maan yhteen lasketut sotilasmenot olivat viime vuonna n. 1620 miljardia euroa. Venäjän sotilaalliset kustannukset vuonna 2019 olivat ”vain” 60,5 miljardia euroa. USA:n ja Naton yhteiset sotilasmenot ovat tolkuttoman suuret. Tätä menoa maailman tapahtumia ohjaa pian Pentagonin keisari.

Kaapo Saraste

Salaisten sopimusten luvattu maa
Merkitty:

Hakutulokset “Salaisten sopimusten luvattu maa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *