Sotaharjoitukset jatkuvat, USA pullistelee Suomessa eduskuntavaalien aikana!

Naton sotaharjoitukset jatkuvat Pohjolassa ja Suomen maaperällä. Virallisen ilmoituksen mukaan Suomi osallistuu 18.–27. maaliskuuta Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa Northern Wind 2019-sotaharjoitukseen.

Suomesta tähän aseiden kalisteluun osallistuu yli 1 500 sotilasta ja 500 ajoneuvoa. Northern Wind 2019 on tähän mennessä suurin Suomen ja Ruotsin maavoimien välinen sotaharjoitus. Mukana on yhteensä noin 10 000 sotilasta, joista suurin osa on Nato-maista.

Suomen ja Ruotsin lisäksi sotaharjoitukseen osallistuvat 7 000 sotilaalla Norja, Iso-Britannia ja Yhdysvallat, kaikki Nato-maita. Näillä kolmella maalla on kahdenväliset sopimukset sotilaallisesta yhteistyöstä Suomen kanssa.

Vielä vaarallisempaa suomalaisten kannalta on USA:n johtama Bold Quest-sotaharjoitus, joka järjestetään Suomessa huhti-toukokuussa eduskuntavaalien aikana. Harjoituksen pääpaikka on Lappi ja Sodankylä.

Sotaharjoitus on osa USA:n asevoimien johtamaa Bold Quest-testauskokonaisuutta, jonka tavoitteena on teknisen yhteensopivuuden ja toimintamallien kehittäminen maalla, merellä ja ilmassa toimivien järjestelmien välillä. Sotaa siis valmistellaan, Venäjää vastaan.

Onkohan tämä vaalien aikainen Bold Quest sitä Helsingissä sijaitsevan Naton hybridikeskuksen ja porvarimedian rummuttamaa vaalivaikuttamista. Nuo oikeiston myrkynkylväjät ovat aikaisemmin väittäneet Venäjän olevan asialla. Suunta näyttää nyt kuitenkin olevan toinen.

Olen jo aikaisemmin todennut, että presidentti Sauli Niinistö ja Sipilän hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ovat ulkoistaneet Nato-yhteistyön, sotaharjoitukset ja muun likaisen työn sinisten oikeistolaiselle puolustusministerille Jussi Niinistölle.

Ja puolustusministeri ei ole kätkenyt suunnitelmiaan veran alle. Nyt kun eduskunta- ja ministeripaikat ovat karkaamassa sinisten käsistä, on Jussi Niinistölläkin kova kiire tuhota Suomen perinteisen puolueettomuus- ja ulkopolitiikan rippeetkin.

Ministeri Jussi Niinistö on 1930-luvun IKL:n mustapaitojen ja 1940-luvun alun suomalaisten SS-miesten ymmärtäjä ja puolustaja. Lisäksi Niinistö on haukkunut Suomen perustuslakiasiantuntijoita lakitalebaneiksi.

On hämmästyttävää, että edes eduskunnan vasemmistopuolueet eivät ole puuttuneet em. sotaharjoituksiin ja vaaralliseen militarismin kasvuun. Nukkuvatko ne torkkupeittojensa alla.

Eikö hälytyskellojen pitäisi jo soida?

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 3/2019

Authors

Sotaharjoitukset jatkuvat, USA pullistelee Suomessa eduskuntavaalien aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *