Yhdysvalloissa on käynnissä kansanprotesti

”Mustien vapautustaistelu tasa-arvon puolesta, imperialismia vastaan, ​​on edelläkävijä amerikkalaisen työväenluokan taistelussa pääomaa vastaan.”

Los Angelesin rakennusalan työntekijöiden ammattiliiton (Roofers Union Local 36) ja Yhdysvaltojen Maailman Ammattiliittojen Keskusjärjestön (WFTU) edustaja Cliff Smith antoi seuraavan lausunnon koskien G.Floydin murhaa.

”Yhdysvalloissa on tällä hetkellä monissa osavaltioissa vallalla laaja, spontaani  kansanprotesti  poliisin tekemiä mustien rasistisia murhia vastaan. Murhatuiksi ovat joutuneet mm. George Floyd Minnesotassa, Brianna Taylor Kentuckyssa, Amad Arberi Georgiassa.

Nämä Yhdysvaltojen monopolien, pääoman ja hallitsevan luokan käskyläisten tekemät äskettäiset terroriteot mustia kansalaisia vastaan osoittavat maailmalle sen kovuuden, jolla maa kohtelee amerikkalaista riistettyä mustaa kansanosaa ja muita täällä sorrettuja ihmisiä ja työtätekeviä.

Tässä vaiheessa, terveydenhoitokriisin vallitessa, näyttäytyy Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmän epäonnistuminen. Se koskee eniten mustia ja köyhiä yhteisöjä, samoin kuin sen taloudelliset vaikutukset koskettavat eniten mustia ja työtätekeviä, joilla ei ole vakaata työtä ja turvaa.

Presidentti Trump on uhannut mielenosoittajia aggressiivisella ja sotilaallisella  väkivallalla, kutsuen mielenosoituksia ”sisäiseksi terrorismiksi” ja rohkaisemalla voimankäyttöä niitä kohtaan, jotka vaativat oikeutta. Ja kaikki tämä kääntääkseen pois huomion katastrofaaliselta epäonnistumiseltaan suojella maan kansalaisia.

Luokkakantaiset organisaatiot ja ammattiliitot ympäri maailmaa, jotka ovat järjestäytyneet  WFTU:n ympärille, ovat tehneet selväksi, että työntekijöiden edut ovat samat kaikissa maissa, että yhden isku on isku kaikkia vastaan, että meidän on järjestäydyttävä ja yhdistyttävä. Näin voimme kukistaa yhteisen vihollisemme monopolikapitalismin, joka käyttää jokaista kriisiä hyödyntääkseen edelleen meitä.

WFTU on esittänyt tunnuslauseen ”sosialismi tai barbarismi” ja Yhdysvaltojen nykyisen presidentin johdon alainen tilanne osoittaa nyt yhä selkeämmin sen ajankohtaisuuden. On rohkaisevaa, että monet Yhdysvaltojen paikalliset, osavaltioiden ja jopa kansalliset ammattiliitot ovat julkaisseet julkilausumia, joissa tuomitaan tunnuksella ”oikeudenmukaisuutta nyt” poliisin väärinkäytökset ja rasismi.

Rakennustyöntekijöiden liitto, Roofers Union Local 36 , on ylpeä voidessaan osallistua tähän taisteluun tukeakseen kaikkien työntekijöiden taisteluja Yhdysvalloissa ja kansainvälisesti. ”Ei ole rauhaa ilman oikeudenmukaisuutta”.

Yhdysvalloissa on käynnissä kansanprotesti
Merkitty:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *