Yhteisvastuu ei koske voittoja ja osingonjakoa

Hallitus ja porvarimedia julistavat nyt herkeämättä kapitalismin ja koronaepidemian kriisin oloissa yhteisvastuuta ja yhteiseen hiileen puhaltamista. Siinä ei ole mitään uutta, sillä niin on tehty aikaisemminkin kriisien aikana.

Tällä kertaa kapitalismin kriisi tulee olemaan pahempi kuin moneen vuosikymmeneen. Työttömien määrä on jo nyt lisääntynyt sadoillatuhansilla. Pienet yritykset joutuvat selvitystilaan ja yksinyrittäjät työttömyyskortistoihin. Edessä on omaisuuksien uusjako ja tuotannon uusi keskittymisaalto.

Pörssiyhtiöt, pankit ja vakuutuslaitokset eivät nytkään tunne mitään yhteisvastuuta. Ne pitävät kiinni voitoistaan ja jakavat entiseen malliin omistajilleen osinkoja ja bonuksia. Yksi näistä piittaamattomista on pörssiyhtiö Kojamo, joka rahastaa entisen VVO:n vuokra-asunnoilla.

Kojamo jakaa 2. huhtikuuta omistajilleen, joiden joukossa on suuria ammattiliittoja, kymmenien miljoonien eurojen osinkopotin. Päätös tehtiin 13. maaliskuuta koronaepidemian laajentumisen aikana.

Ktp vaatii voittovarojen jäädyttämistä, osingonjaon keskeyttämistä ja säästyvien kymmenien miljardien eurojen siirtämistä terveydenhoitoon ja työtätekevien palkkoihin.

Yhteisvastuu ei koske voittoja ja osingonjakoa
Merkitty:            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *