Destiassa uusi lakko – tuetaan lakkolaisia

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloitti 21.6. maanantaina  neljä päivää kestävän lakon infra-alan Destia Oy:ssä. Liitto järjesti Destiassa jo aiemmin kolmipäiväisen lakon kesäkuun toisella viikolla.

Lakossa on kyse Destian omistajien yrityksestä siirtää työntekijät halvemman työehtosopimuksen piiriin ja heikentää näin palkkoja ja muita työehtoja. Siirto tulisi voimaan jo 2022 alkupuolella.

JHL:n mukaan Destia aikoo liittyä Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton väliseen infra-alan työehtosopimukseen, kun voimassa on nyt Palvelualojen työnantajat Paltan ja JHL:n välinen sopimus.

Destian yksipuoliset toimet ovat osa kapitalistien EK:n, sen jäsenjärjestöjen ja yhtiöiden hanketta siirtyä kattavista yleissitovista työehtosopimuksista halvempiin, paikallisiin ja henkilökohtaisiin sopimuksiin. Tavoitteena on tietenkin isäntävallan lisääminen ja voittojen kasvattaminen.

Nykyinen Destia oli yksi valtion aikaisemmin kokonaan omistamista yhtiöistä. Valtionyhtiö myytiin ja yksityistettiin 1.7.2014 Ahlström Capitalin omistukseen. Ahlström Capitalin suurin omistaja on Antti Ahlström Perilliset Oy.

Vuoden 2014 heinäkuussa pääministerinä toimi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ja hallituspuolueina  olivat kokoomus, sdp, vihreät, rkp ja kristillisdemokraatit.

Tuen antaminen lakkolaisille on vastaisku yrityksille laajentaa sopimusheikennykset yleiseksi käytännöksi.

Työkansan Sanomat 8/2021

Destiassa uusi lakko – tuetaan lakkolaisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.