Pakina: Yhdysvaltain suuri vaalinäytös

Veronmaksajien rahoittama Yle ja muu porvarimedia on pitänyt huolen siitä, että kansa on päässyt ihmettelemään Yhdysvaltain presidentinvaalien kummallisia kiemuroita.

Median huoli vaalien tuloksesta on ollut niin suurta, että kymmeniä toimittajia on lennätetty pääkallonpaikalle kommentoimaan ja arvailemaan tilannetta. Eikä vain arvailemaan, vaan julistamaan ennenaikaisesti lopputuloksen.

Kun meillä vaaliviranomaiset laskevat ja julistavat vaalien tuloksen, tekee sen Yhdysvalloissa muutama valtamedia. Ja Suomen porvarimedia toistaa sen ilman pienintäkään horjumista.

Toimittajien kommentointi muistuttaakin paljon viime perjantain Nenäpäivän juttuja. Pinnallista on ollut. Taustoihin ja edes ehdokkaiden määrään ei ole kajottu.

Yhdysvaltain äärikapitalistinen järjestelmä näyttäytyy poliittisesti kaksipuoluejärjestelmänä. Se kuva meille syntyy. Mutta näissäkin presidentinvaaleissa oli kaikkiaan 14 ehdokasta. Suurimmat muut puolueet ovat libertaarit ja vihreät. Kommunistitkin asettivat ehdokkaan muutamassa osavaltiossa.

Jos haluttaisiin oikeasti kertoa Yhdysvaltain vaaleista, pitäisi perehtyä maan vaalijärjestelmään, puolueisiin ja ainakin kahta suurinta rahoittaviin taustavoimiin. On arvioitu, että esimerkiksi marraskuun presidentinvaaleissa on jo nyt käytetty 10 miljardia dollaria.

Köyhillä ja varattomilla ei ole mitään mahdollisuutta Yhdysvaltain vaalissa. Niin on ollut aina. Koko vaalijärjestelmä on jo alusta alkaen suunniteltu estämään mustien ja köyhän kansanosan äänestäminen. Eikä se ole vieläkään helppoa.

Äänestäjiksi haluavien on rekisteröitävä itsensä, jokaiseen vaaliin erikseen. Mitään yleistä äänioikeutta ei ole kuten Suomessa. Tästä on ollut se seuraus, että äänestysprosentit ovat jääneet 40-50 prosenttiin.

Jos joku kuvittelee, että parin kuukauden kuluttua tapahtuva Yhdysvaltain presidentin vaihdos muuttaa Yhdysvaltain imperialistisen politiikan suuntaa, erehtyy pahan kerran. Maailmanpoliisi, kansojen kuristaja ja sotien sytyttäjä jatkaa entiseen malliin.

Tätä taustaa vasten ei voi muuta kuin ihmetellä, että Suomessakin osa vasemmistosta on suorastaan juhlinut herra Bidenin ja hänen rouvansa voittoa.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 13/2020

Pakina: Yhdysvaltain suuri vaalinäytös
Merkitty:    

Hakutulokset “Pakina: Yhdysvaltain suuri vaalinäytös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.