Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) tuomitsee imperialistiset sodat ja Suomen Nato-jäsenyyden

Kansainväliset konfliktit ja jännitteet ovat parhaillaan kasvamassa kautta maailman. Imperialistiset sodat raivoavat Euroopassa, Lähi-idässä ja yhä kiihtyvään tahtiin myös Afrikassa ja Aasiassa.

Imperialistien välinen sota Ukrainassa jatkuu jo kolmatta vuotta. Tuhoisan kulutussodan vahingot tulevat näkymään vielä vuosikymmenien päästä.

Israelin hävityssota Gazassa on jatkunut seitsemän verisen kuukauden ajan. Viimeisimpien tietojen mukaan palestiinalaisia on kuollut yli 35 tuhatta. Haavoittuneita on lähes 81 000. Yhä useammin ja useammin voimme nähdä liki reaaliaikaista Israelin miehitysjoukkojen terroria ja hirmutekoja Gazassa.

Viimeisimpänä hirmutyönä on mekanisoitu hyökkäys Egyptin rajan tuntumassa sijaitsevaan Rafahin kaupunkiin etelä-Gazassa.Kaikesta huolimatta Palestiinan kansalle sataa tukea kautta maailman. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut pidätysmääräyksen Israelin pääministeristä Benjamin Netanyahusta ja puolustusministeri Yoav Gallantista, ja vaatinut Israelia lopettamaan hyökkäyksensä Gazassa ja muualla Palestiinassa.  

Jopa Euroopassa Espanja, Irlanti ja Norja ovat tunnustaneet Palestiinan valtion. Nyt jo 130 YK:n jäsenvaltiota tehnyt tunnustuksensa. Häpeällisesti Suomen oikeistohallitus toimii toisin ja myötäilee asekauppojen toivossa sekä Israelin että USA:n hallituksia. Yleinen mielipide jopa imperialistisissa maissa on kääntymässä Israelia vastaan.

Imperialistien sapelienkalistelu on jatkunut myös Aasiassa. Sekä Kiina että Yhdysvallat ovat pitäneet suuria sotaharjoituksia sekä Etelä-Kiinan merellä että Korean niemimaalla.

Ktp tuomitsee kaikki imperialistiset sodat, Suomen Nato-jäsenyyden ja sen seurauksena suomalaissotilaiden lähettämisen sotimaan ulkomaille, ja Suomen tuen Palestiinan miehitykselle ja Gazan asukkaiden kansanmurhalle.

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta

Keskusneuvosto Vantaa, 25.5.2024

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) ei hyväksy työntekijöiden rankaisemista ja Suomen alistamista ulkomaisten sotajoukkojen harjoittelutantereeksi

Kokoomuksen ja perussuomalaisten johtama porvarihallitus on vajaassa vuodessa runnonut päätökseen hallitusohjelmansa päätavoitteet sosiaaliturvan leikkaukset ja työntekijöiden työtaisteluoikeuksien heikennykset.

Eduskunnassa ei löytynyt vastavoimaa porvarihallituksen esitysten kaatamiseksi. Jopa miljoona ihmistä kärsii nyt asumistuen, toimeentulotuen ja työttömyysturvan suurista leikkauksista.

Suomessa oli huhtikuun lopussa yli 400 000 työtöntä. Asumistukeen turvautuneita oli ennätykselliset 612 000. Toimeentulotukea tarvitsevien määrä on selvässä kasvussa. Kaikki kertoo oikeistopolitiikan haaksirikosta ja porvarihallituksen epäonnistumisesta.

Vastavoimaa ei myöskään löytynyt SAK:n ja ammattiliittojen johdossa. Työttömyysturvan saamisen ehtoja heikennettiin ja työttömyyspäivärahoja alennettiin porvarihallituksen esitysten mukaisesti.

Sama voimattomuus ja antautuminen tapahtui myös työtaisteluoikeuksien rajaamisen ja heikennysten kohdalla. On sanottava, että SAK:n hallitus, joka koostuu ammattiliittojen puheenjohtajista, valitsi alun alkaen väärän ”hivuttamisen” taktiikan ja vaatimalla vain neuvotteluja.

Työntekijät olisivat olleet valmiina puolustamaan oikeuksiaan ja etujaan, mutta ay-johdolla oli jarru päällä ja katse jo seuraavan hallituksen ministeripaikoissa.

Porvarihallitus ja eduskunnan enemmistö ajoivat kapitalistien EK:n toivomat lakkolait pikavauhtia voimaan. Euroopassa ja maailmalla suurta ihmettelyä aiheuttaneet lakkolait tulivat voimaan 18. toukokuuta.

Uudet lakkolait rajaavat käytännössä poliittiset- ja tukilakot yhteen vuorokauteen. Tähän asti ammattiliittojen ja liittojen jäsenten toiminta on perustunut toisten tukemiseen, solidaarisuuteen ja yhteisvastuuseen. Tähän käytäntöön porvarihallitus ja EK:n kapitalistit nyt iskivät.

Rajuja sosiaaliturvan leikkauksia ja työtaisteluoikeuksien heikennyksiä on perusteltu Suomen talouden taantumalla ja valtion velalla. Syyllisiä eivät ole kuitenkaan työntekijät vaan eduskuntapuolueet, jotka ovat aina vuorollaan hallituksessa toteuttamassa oikeistolaista politiikkaa.

Valtion velkaantuminen ja hyvinvointialueiden rahanpuute eivät kuitenkaan näy suurissa aseostoissa, sotaharjoituksissa ja muissa sotavalmisteluissa. Niihin käytetään tänä vuonna noin 7 miljardia euroa. Lisäksi on aseistettu imperialistista sotaa ja tuettu Ukrainan kansanvastaista korruptoitunutta hallintoa 3 miljardilla eurolla.

Vuosia jatkunut militarismin kasvu ja sotapolitiikka sai lisävauhtia Marinin hallituksen ja presidentti Niinistön kaudella. Silloin Niinistö ja ”vihervasemmistohallitus” avasivat ovet Suomeen Yhdysvaltojen ja Naton joukoille. Sitten olivat vuorossa Nato-jäsenyys ja kahdenväliset sotasopimukset.

Yhdysvaltojen asevoimilla on jo pysyvä asema Suomen maaperällä ja sen hävittäjät ovat tuttu näky maamme lentokentillä. Eikä ole enää ihme, jos Nato-maan panssarit rymistelevät Suomen teillä.

  • – Järjestäytykää kapitalismia ja porvarihallitusta vastaan.
  • – EU on pääomien ja kapitalistien liittouma. Älä äänestä EU:n parlamentin vaaleissa. Irti EU:ta!
  • – Yhdysvallat ja sotilasliitto Nato pois Suomen maaperältä, vesiltä ja ilmatilasta. Irti Natosta!
  • – Suomalaissotilaat pois Yhdysvaltojen ja Naton sodista.
  • – Solidaarisuus on voimavaramme, rauha turvaa tulevaisuutemme.

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta

Keskusneuvosto

Vantaa, 25.5.2024

Euroopan Kommunistisen Aloite-järjestön sihteeristön julkilausuma: Sähkön, polttoaineiden ja kulutustavaroiden jatkuvaa hinnannousua vastaan

Viime aikoina on tapahtunut sähkön, polttoaineiden ja muiden välttämättömien perushyödykkeiden hintojen nopea nousu. Tämä tilanne, joka on talvikauden alkaessa erityisen huolestuttava, vaikuttaa kielteisesti työväenluokkaan ja eri kansankerroksiin, jotka ovat olleet porvarihallitusten uhreja ja saaneet kokea viimeaikaisten kriisien seuraukset.

Perushyödykkeiden hinnannousu ei ole yllätys tai kriisin ei-toivottu seuraus. Se ei pudonnut taivaalta. Maksimaalisen voiton tavoittelu ja kilpailu, jotka johtavat tuotteiden hintojen nousuun, on yleistä politiikkaa ja tarjoaa miljardeja euroja suurelle pääomalle kiihdyttäen inflaatiota.

Kaikki johtuu siitä, että energia- ja elintarvikemarkkinat on suunniteltu täyttämään kapitalistien edut eikä kansalaisten tarpeita. Markkinoiden täydellinen vapauttaminen, niin sanottu vihreän siirtymän strategia päästökaupan kanssa, erittäin kalliiden ja epävakaiden riskipääomien ”monokulttuuri” ja keinottelu perushyödykkeillä aiheuttavat korkeita hintoja eivätkä halvempia hintoja, kuten pääomaintressien edustajat väittävät.

Tämä sähkön ja polttoaineiden hinnannousu vaikuttaa jo muiden tavaroiden tuotantoon, mikä osaltaan lisää yleistä hintojen nousua. Se syventää jo olemassa olevia köyhyyden lisääntymiseen liittyviä ongelmia ja vaikeuttaa entisestään työväenluokan ja perheiden perustarpeiden hankkimista.

Samanaikaisesti on olemassa suurempi riski, että imperialistiset voimat, jotka hallitsevat energialähteitä, markkinoita ja liikenneväyliä, ovat vaarassa joutua vastakkain sen vuoksi, että imperialistiset valtiot ja liittoutumat eivät pysy hiljaa, kun niiden edustamien monopolien edut ovat vaarassa.

EU:n toimielimet käyttävät jo nykyistä tilannetta ”vihreän kapitalismin” ohjelman vauhdittamiseen, mikä itse asiassa tarkoittaa edellytysten luomista kapitalistivaltioiden edistämille uusille kannattaville investoinneille.

Valtava propagandakampanja niin kutsutun ”Green New Dealin” edistämiseksi ei ole huolissaan kansalaisten eduista tai ympäristönsuojelusta, vaan sillä pyritään puolustamaan monopolipääoman eri alojen etuja.

Sekä kapitalistiset kriisit että voitontavoitteluun perustuva kasvu ovat seurauksineen vakavia työväenluokalle ja muistutus eri kansankerroksille siitä, kuinka kestämätön tämä järjestelmä on. Kapitalismin riistämille ihmisille ei ole tulevaisuutta.

Päivittäinen kamppailu akuuteista ongelmista pääsemiseksi liittyy taisteluun ihmisten tarpeiden tyydyttämiseksi keskitetyllä talouden tieteellisellä suunnittelulla, joka perustuu työntekijöiden valtaan ja keskitettyjen tuotantokeinojen sosiaaliseen omistajuuteen.

Työkansan Sanomat 13/2021

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) tuomitsee imperialistiset sodat ja Suomen Nato-jäsenyyden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.