Azerbaidžanin ja Armenian välisestä aseellisesta konfliktista

Kaksi kansaa, jotka olivat eläneet ja edistäneet rauhaa yhdessä 70 vuotta Neuvostoliiton sisällä, tehden perustan uudelle yhteiskunnalle ilman toisen ihmisen riistoa, ovat jälleen kerran lähestymässä yleistä sotaa.

Neuvostoliiton hajoamisen myötä syntynyt avoin haava kahden kansan väleissä on tulehtunut viime vuosikymmenien aikana, kuten näkyy konflikteina Nagorno-Karabakh alueella,

johtuen molempien valtioiden porvariluokan intresseistä sekä muiden mahtien omien etujen ajamisesta kuten Turkin, joka asettuu sotilaallisesti Azerbaidžanin puolelle, sekä USA:n, EU:n ja Venäjän.

Tieto, jota olemme saaneet sekä arviot, joita tilanteesta voi tehdä, näyttävät että sotilaalliset operaatiot Azerbaidžanin ja Armenian välillä ovat kytköksissä sarjaan sisäisiä imperialistisia yhteenottoja Syyriassa, Libyassa, Kaukasuksen alueella, keski-Aasiassa, Balkanilla ja itä-Välimerellä, missä vahvojen monopolien ja imperialististen voimien toisistaan poikkeavat suunnitelmat menevät ristiin.

He yrittävät siirtää kapitalismin kriisin seuraukset, sosiaalisten umpikujien lisääntymisen kapitalistisessa yhteiskunnassa ja taipumuksen sosiaalisille protesteille puhtaalle ja vaaralliselle nationalismille ja molempien kansojen yhteiselle teurastamiselle, jotta porvariluokan valta ei joudu vaaraan.

Armenian ja Azerbaidžanin kansojen, jotka omalla verellään maksavat erilaisten kapitalistien etujen ajamisen, täytyy oppia historiastaan ja perustaa vastarinta ulkomaisia imperialistisia väliintuloja vastaan sekä porvariluokan etuja vastaan. Heidän täytyy rakentaa oma muurinsa imperialistisia sotia vastaan, ja kehittää yhteenoton strategia kapitalista järjestelmää vastaan, joka synnyttää kriisejä, sotia ja pakolaisia.

Kreikan kommunistisen puolueen tietotoimiston kannanotto

Azerbaidžanin ja Armenian välisestä aseellisesta konfliktista
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.