Kurimus jatkuu Nesteellä – työterveyshuolto ulkoistetaan

Nesteen johto siirsi maaliskuun puolivälissä Porvoon jalostamoinvestoinnit Hollannin Rotterdamiin. Perusteluna oli ”kilpailukyvyn” turvaaminen. Sekö lie perusteena nytkin kun yhtiö ilmoittaa Kilpilahden terveystalon lähes 3000 käyttäjän työterveyspalvelujen siirtyvän kesäkuun alussa Terveystalolle.

Terveystalo on pörssiyhtiö, joten päämotiivi tässäkin tapauksessa on mahdollisimman suuri voitto. Ja Neste puolestaan hakee ”kustannusten” säästöä. Molempien omistajat ovat ilmeisen tyytyväisiä.

Kilpilahden yritysten työntekijöiden keskuudesta ei ole kuulunut ulkoistamisesta riemuhuutoja. Syynä on se, että vuosikymmenien kuluessa kertynyt paikallinen työterveyden erikoistuntemus Kilpilahden haastavista kemianteollisuuden työskentelyolosuhteista heikkenee.

Yhden suuren Kilpilahden yrityksen pääluottamusmies kirjoittaa ammattiosastonsa lehdessä, että ”asiasta vain ilmoitusluontoisesti tiedotettiin henkilöstöedustajille”.

Kilpilahdessa on nyt pelko seuraavasta ulkoistamisesta. Onko se Kilpilahden sairauskassa vai joku muu?  Terveystalolla on myös sairauskassatoimintaa.

Nesteen Naantalin jalostamon alasajo, Porvoon jalostamon jätti-investoinnin vienti ulkomaille ja Kilpilahden työterveyshuollon ulkoistaminen ovat esimerkkejä viimeaikaisista valtionyhtiön yksityistämisen vahingollisista seurauksista henkilökunnalle ja myös kansallisesti.

Ne puolueet ja poliitikot jotka ovat yksityistämistä ajaneet tai sen hiljaisesti hyväksyneet, toteavat jälleen viattomina, etteivät voi puuttua Nesteen asioihin, koska yhtiö on itsenäinen pörssiyhtiö. Mitä hurskastelua!

Työkansan Sanomat 6/2021

Kurimus jatkuu Nesteellä – työterveyshuolto ulkoistetaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.