Joukkotyöttömyys ei hellitä – pitkäaikaistyöttömiä yhä enemmän

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkisti vasta huhtikuun alussa helmikuun työllisyyskatsauksensa. Syykin on selvä, karmeat työttömyysluvut. Helmikuun lopussa oli laajan työttömyyden piirissä 480 000 työtä vailla olevaa.

Työttömyysaste oli lähes 18 % ja työllisyysaste alle 70%. Molemmat ovat pahoja lukuja. Nyt tuhojaan tekevä kapitalismin kriisi alkoi jo vuonna 2019. Koronapandemia sysäsi kriisin viime vuoden alusta entistäkin vakavampaan tilaan.

Yhteensä 420 000 työtöntä joutui elämään helmikuussa työttömyysturvan varassa. Heistä 181 000 sai ansiopäivärahaa ja 239 000 Kelan päivärahaa.

Yli vuoden työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä on taas ylittänyt  100 000 rajan. Yhä suurempi osa heistä joutuu turvautumaan toimeentulotukeen ja liittymään leipäjonojen jatkeeksi.

Tilastokeskus kertoo helmikuun työttömyysluvuksi 220 000. Se on lähes 20 000 vähemmän mitä on pelkästään Kelan päivärahojen saajia. Kapitalistien omistuksessa oleva porvarimedia ei ole kiinnostunut tuonkaan tilastovalheen paljastamisesta.  

Työkansan Sanomat 6/2021

Joukkotyöttömyys ei hellitä – pitkäaikaistyöttömiä yhä enemmän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.