Venezuelan 6.12.2020 parlamenttivaalit onnistuttiin järjestämään vaikka Yhdysvallat ja EU häiritsivät vaaleja ja lännen tukema maan oikeisto kehotti vaaliboikottiin. Venezuelan vallassa ollut vasemmisto osallistui vaaleihin kahdessa vaaliliitossa.

Venezuelan yhdistyneen sosialistipuolueen vaaliliitto GPP sai 68 %, Kansan vallankumouksellinen vaaliliitto APR 3% annetuista äänistä. Äänestysprosentti jäi alhaiseksi häirinnästä ja boikoteista johtuen.

Vaaleja tarkkailevien kansainvälisten tarkkailijoiden joukossa oli Maailman rauhanneuvosto (World Peace Council, WPC) ja sen 5-jäseninen valtuuskunta.

Rauhanneuvoston valtuuskunta toteaa ilmoituksessaan mm:

”Huolimatta Yhdysvaltojen ja EU:n imperialistien ja heidän taantumuksellisten liittolaistensa (Lima-ryhmä) toistuvista vallankaappaus-, sabotaasi-, juonittelu- ja taloussotayrityksistä, joiden tavoitteena oli kaataa  Venezuelan bolivaarisen tasavallan hallitus, Venezuelan kansa on jälleen kerran osoittanut puolustavansa tiukasti oikeuttaan päättää itse sisäisistä asioistaan ​​kaikkien imperialististen, antidemokraattisten ja barbaaristen paineiden ja ulkomaisten interventioidenkin edessä.

Jätämme tämän Simon Bolivarin synnyinmaan vakuuttamalla sen kansalle, että kaikkien imperialisminvastaisten ja rauhanvoimien tuella ja solidaarisuudella ympäri maailmaa se voi jatkaa taistelua imperialismia ja paikallista harvainvaltaa vastaan, syventää muutoksia niin, että ihmisistä tulee varallisuutensa ja omaisuutensa todellinen isäntä ja omistaja”.

Kaisa Laine

Työkansan Sanomat 14/2020

Länsi häiritsi Venezuelan parlamenttivaaleja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.