Lomautukset ja irtisanomiset lisääntyvät kevään aikana

Marinin hallituksen yhtiöille kippaamat velkamiljardit eivät ole pysäyttäneet työttömyyden kasvua. Tilanne ei kohene vaikka käyttöön on otettu uusi aktiivimalli ja työttömiä ollaan siirtämässä yhä enemmän kuntien vastuulle. Työttömyystilastojen ”säätäminenkään” ei oikeasti poista joukkotyöttömyyttä.

Tämän vuoden tammikuun työttömyys- ja työllisyystilastojen julkistaminen on viivästynyt ja ne ovat nähtävissä vasta maaliskuun puolella. Arvioita voidaan kuitenkin tehdä joulukuun lopun tilanteen perusteella.

Työttömien määrä ylitti vuoden lopussa puolen miljoonan rajan (laaja työttömyys). Työttömyysturvan saajia oli noin 400 000. Työttömyysaste  nousi 18 prosenttiin ja työllisyysaste vajosi lähelle 70 prosenttia.

Vaikka suuria ja keskisuuria yhtiötä tuetaan monin tavoin rahalla, lomautukset ja irtisanomiset jatkuvat. Kuntien ja julkisen laitosten toimet eivät poikkea yksityisen sektorin menettelystä.

Tammi-helmikuun suurimpia lomauttajia ja irtisanojia. Esimerkkiluettelo ei sisällä kuntia ja muita julkisen sektorin toimijoita:

ABB, Abloy, Compass Group, Danforss, Luhta, Martela, Sanoma, VarmaAktia, Finnair, Kaleva, Metso Outotec, NoHo Partners, Posti, Santa´s Hotels, Sokotel, Stockmann, UPM.

Työssä olevien on noustava puolustamaan työpaikkojaan.

Työttömien on yhdistyttävä turvaamaan elantonsa ja torjumaan eduskuntapuolueiden ja hallituksen keppilinja.

Työkansan Sanomat 3/2021

Lomautukset ja irtisanomiset lisääntyvät kevään aikana
Merkitty:                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.