PCV 90 vuotta – Historia kuuluu meille

Venezuelan kommunistinen puolue  (PCV) viettää tänä vuonna 90-vuotisen taistelunsa merkkivuotta. Sen tunnuksena on ”Historia kuuluu meille”. Puolue on joutunut  90 vuoden aikana lukuisten porvarillisten hallitusten vainojen kohteeksi.

PCV aloitti sissisodan Romulo Betancourtin hallintoa vastaan ja tuki Hugo Chavezin Bolivaarisen vallankumouksen hanketta. Puolue on säilyttänyt kaikki kuluneet vuodet marxilais-leniniläiset ideologiset ominaisuutensa ja ollut johdonmukainen kapitalismin ja imperialismin vastainen voima.

Merkkivuoden kunniaksi PCV:n pääsihteeri Oscar Figueran  pitämästä puheesta muutama lyhyt ote.

– Venezuelan kommunistinen puolue on perustamisestaan aina nykypäivään asti, yhdeksän vuosikymmenen ajan, käynyt jatkuvaa taistelua proletariaatin oikeuksien puolesta, taistellut Venezuelan oligarkiaa ja imperialismia vastaan, vastustanut opportunismia ja reformismia, käyden kamppailua kansallisen vapautumisen ja sosialismi-kommunismin puolesta.

– Tänä vaikeana hetkenä, kun pandemia on vaaraksi ihmiskunnalle,  porvaristo ja sen valtiot käyttävät hyväkseen autoritaarisen, kansanvastaisen politiikan ja työntekijöiden vastaisten uudistusten toteutusta. Tarkoituksena on yritysten ja julkisten palvelujen yksityistäminen, oikeuksien tuhoaminen, palkkojen polkemin ja  työvoiman hyväksikäytön lisääminen. Maailmanlaajuinen kapitalistinen kriisi kasataan jälleen työtätekevien harteille.

– Me Venezuelan kommunistisessa puolueessa, viettäessämme  90-vuotisjuhlaamme, toistamme sitoutumisemme vallankumoukselliseen ja imperialisminvastaiseen taisteluun työläisten, talonpoikien, kommunistien ja kansan yhteisillä ponnistuksilla.

– Vahvistamme tahtomme ja päätöksemme lujittaa yhä enemmän ystävyys-, veljeys- ja solidaarisuussuhteita kommunististen ja työväenpuolueiden välillä.

Kaisa Laine

Työkansan Sanomat 5/2021

PCV 90 vuotta – Historia kuuluu meille

Hakutulokset “PCV 90 vuotta – Historia kuuluu meille

  • 6.4.2021 11:58:sta
    Permalink

    Olisi mielenkiintoista lukea enemmänkin Venezuelan tilanteesta. Nyt hallitseva sosialistinen PSUV on kaikessa hiljaisuudessa yksityistänyt Hugo Chavezin aikana kansallistettua omaisuutta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.