Puolan kommunistisen puolueen (KPP) ja sen ”Brzask” sanomalehden toimitusneuvoston vastainen oikeudenkäynti on jatkunut jo viisi vuotta. Vuoden 2015 lopussa kommunisteja syytettiin ”totalitaarisen hallintojärjestelmän kannattamisesta” ja maaliskuussa 2016 tuomioistuin tuomitsi syytetyt ilman heidän läsnäoloaan.

Kommunistit tekivät valituksen tuomiosta ja pitkittynyt oikeusprosessi alkoi monissa eri tuomioistuimissa. Syyttäjät eivät onnistuneet näyttämään syytöksiään toteen ja perustivat kantansa vain antikommunistisiin väittämiin. He toimivat taantumuksellisen oikeiston oikeusministerin alaisina, joka sitten myös kannatti valtakunnan syyttäjän kantaa.

Menettelyn aikana viranomaiset paljastivat propagandansa, joka yhdistää marxismi-leninismin totalitarismiin. Oikeudenkäynnit ja niihin liittyvät menettelyt muuttuivat vainoksi vaikeuttaen ”Brzask” sanomalehden toimitusneuvoston ja KPP:n toimintaa.

 Lokakuun 13. päivänä Katowicen alueoikeus hylkäsi kommunistien valituksen aikaisemmasta tuomiosta. Tämä tarkoittaa, että aikaisempi päätös pysyy voimassa. Siinä kommunisteja tuomittiin sakkoihin ja kahden vuoden ehdolliseen siten, että jos he jatkavat poliittista toimintaansa oikeudenkäynti voidaan käynnistää uudelleen.

Tuomio on vaarallinen ennakkotapaus. Se johtaa uusiin poliittisiin oikeudenkäynteihin ja kommunistien vainoihin. Viime vuosina valtion viranomaiset ovat jo moneen kertaan yrittäneet kieltää KPP:n toiminnan ja kriminalisoida toiminnan jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksella.

KKP ei pelkää porvarillisia, taantumuksellisia viranomaisia. Kommunismia ei voida kieltää. Sen ideat pysyvät oikeina ja puolue jatkaa taistelua niiden toteuttamisen puolesta.

Työkansan Sanomat 13/2020

Puolan kommunistinen puolue poliittisten vainojen kohteena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.