Marinin hallituksen hävittäjäkauppa loppusuoralla – Ktp vetoaa oston estämiseksi

Eduskunnan hyväksymä ja Marinin viiden puolueen hallituksen edistämä yli 10 miljardin euron jättimäinen hävittäjäkoneiden osto on nyt loppusuoralla. Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan kauppa solmittaisiin joulukuun loppuun mennessä.

Uusien hävittäjien hankinta, sotalaivat, ohjusostot ja muu asevarustelu ovat kustannuksillaan Suomen historian suurimmat. Eduskunnan käsittelyssä olevassa valtion ensi vuoden budjetissa esitetään armeijalle ja puolustushallinnolle lähes viiden miljardin euron valtavaa rahoitusta.

Pelkästään hävittäjäkoneisiin noista rahoista on varattu 1,5 miljardia. Ne ovat kaikki velkarahaa ja siirretään aikanaan työtätekevien maksettavaksi.

Eduskuntapuolueilla on vielä mahdollisuus torjua hävittäjäkoneiden kauppa poistamalla budjetin käsittelyssä koneisiin varatut määrärahat. Aikaa rauhanratkaisun tekemiseen on joulukuun puoliväliin asti.

Työtätekevien keskuudessa on herättänyt ihmetystä ja vastalauseita sdp:n ja vasemmistoliiton liittyminen porvaripuolueiden rintamaan asevarustelun kiihdyttämisessä ja sotavalmistelujen lisäämisessä.

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on vedonnut vasemmistopuolueisiin ja vihreisiin hävittäjäkoneiden oston estämiseksi. Vetoomus koskee myös muun asevarustelun hillitsemistä ja varojen siirtämistä koulutukseen, terveydenhuoltoon, eläkeläisten toimeentuloon ja työttömyyden poistamiseen.

Työkansan Sanomat 11/2021

Marinin hallituksen hävittäjäkauppa loppusuoralla – Ktp vetoaa oston estämiseksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.