Mielenosoitukset jatkuvat Kreikassa

Kreikassa monien alojen työntekijät ovat koko alkuvuoden ajan järjestäneet mielenosoituksia ja mobilisoineet ihmisiä vastustamaan kapitalismin sortoa ja vaatimaan kunnollista terveydenhuoltoa. Mm. Ateenassa järjestettiin suuri mielenosoitus terveydenhoidon ja työntekijöiden oikeuksien puolustamiseksi autoritaarisuutta ja mielivaltaa vastaan.

Eri alojen työntekijäjärjestöt, terveydenhuollon työntekijöiden ammattiliitot, itsenäiset ammatinharjoittajat ja opiskelijat liittivät äänensä yhteen iskulausein ”Mellakkapoliisin väkivalta, autoritarismi, tämä on kapitalismia”, ”Rajoittamisilla pandemiaa ei hoideta, palkatkaa lisää henkilökuntaa sairaaloihin” ja ”Rahaa  terveydenhuoltoon ja koulutukseen, ei tukahduttamiseen ja terroriin”.

”Kokoontumisemme on elämän puolustamista, elämämme, joka on ollut vuoden ajan hallituksen vastuulla hengityskoneessa”, korosti sairaalalääkärien edustaja. ”Heillä ei ole oikeutta osoittaa syytävällä sormella ​​meihin, koska vaadimme itsestäänselvyyksiä, viime kädessä vaadimme oikeuttamme elämään”.

Mobilisaatioon liittyi myös monipuolisia aktiviteetteja lähiöissä ja työpaikoilla. Tämä oli viesti, joka lähetettiin työväenluokalle, kansankerroksille ja nuorille, kymmenille ammattiyhdistyksille, liitoille ja muille  yhdessä taistelukomiteoiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

”Vuosi sitten sanoimme, että supermarkettien työntekijät ovat alttiina pandemialle ja työnantajien mielivaltaisuudelle. Vuotta myöhemmin sanomme, että he työskentelevät kuolemanvaarallisissa olosuhteissa”, totesi kaupan alan ammattiliiton edustaja.

Emme vaikene kasvosuojien alla, olemme sanoneet sen koko vuoden ajan. Tuo on viesti tänäänkin kapitalisteille ja tukahduttajille.

Kaisa Laine

Työkansan Sanomat 6/2021

Mielenosoitukset jatkuvat Kreikassa
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.