Yhdysvaltojen sotakoneet  Suomen ilmatilassa

Yhdysvallat ja sotaliitto Nato ovat ottaneet yhä voimakkaamman otteen Suomesta. Se näkyy lisääntyvänä mukanaolona Suomen sotaharjoituksissa ja yhä röyhkeämpänä maamme ilma-, meri- ja maa-alueiden käyttönä. Enää sitä ei peitellä, että kyse on Venäjän vastaisesta sodan harjoittelusta.

Uusin ilmasotaharjoitus alkoi 2.6. ja päättyy vasta 20.6. Harjoitusalue on idässä Venäjän rajan tuntumassa ja  pohjoisessa Kainuussa ja Lapissa. Harjoituksen pääpaikka on Rissalan tukikohta ja Kuopion alueen ilmatila.

Sotaharjoitukseen osallistuu kymmenestä Yhdysvaltain merijalkaväen Hornet -hävittäjästä ja KC-130-ilmatankkaus- ja kuljetuskoneista koostuva lento-osasto . Yhdysvaltojen sotilaita ja kalustoa on saapunut Suomeen jo toukokuun puolivälistä alkaen. Sotilaiden määräksi on kerrottu 250.

Samat sotakoneet osallistuvat todennäköisesti myös ACE 21 -sotaharjoitukseen Rovaniemellä. Yhdysvaltojen lisäksi harjoitukseen osallistuvat Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimat. Tänä vuonna sotaharjoituksen pääpaikkoina ovat  Rovaniemen, Bodön ja Luulajan tukikohdat.

Yhdysvaltojen ja Naton vyörytys ei koske yksin Suomea. Norjaan on jo helmikuussa lennätetty ainakin yhteen tukikohtaan pommikoneita. Ne ovat harjoitelleet useasti Ruotsin ilmavoimien kanssa. Ehkä nyt kesäkuussa Suomikin nähdään mukana samassa Lapin sotapelissä.

Työkansan Sanomat 7/2021

Yhdysvaltojen sotakoneet Suomen ilmatilassa
Merkitty:                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.