Yhdysvaltojen tapahtumat ovat saaneet liikkeelle porvarimedian, poliitikkoja ja sekalaisen joukon demokratian selittäjiä. Yhteistä kaikille on ollut porvarillisen demokratian kritiikitön maalailu, lähes paratiisillisin värein.

Yhdysvallat on nostettu ”maailman vanhimmaksi demokratiaksi” ja tasa-arvon esitaistelijaksi. Tuo ei vastaa miltään osin totuutta.

Mihin on unohtunut intiaanikansojen maiden ryöstäminen ja intiaanien lähes sukupuuttoon tappaminen. Entä mustan kansanosan orjuuttaminen ja ihmisoikeuksien polkeminen, mikä on jatkunut nykypäiviin asti. Ja mitä demokratiaa ovat kommunistivainot, jotka jatkuvat vielä tänäkin päivänä.

Yhdysvaltojen vaalijärjestelmä on perustunut ensimmäisestä vaalista alkaen poissulkemiseen. Vain valkoiset, ja heistäkin rikkaimmat, saivat äänestää. Mustien äänioikeus toteutui muutama vuosikymmen sitten vasta väkivaltaisten yhteenottojen jälkeen. Eikä äänestäminen ole vielä nykyisinkään esteetöntä.

Yhdysvaltojen mellakat ja väittely vaalituloksesta on poikinut Suomeakin koskevia epätotuuksia. Yksi niistä väite ”maailman vakain demokratia”. Mutta kestääkö väite kriittisen ja historiallisen arvion koko Suomen itsenäisyyden ajalta? Vastaus on, ei kestä edes eduskunnan osalta.

Itsenäisyyden ajan vasemmistolaisista kansanedustajista 143 on tuomittu poliittisista syistä vankilaan. Heistä 17 on teloitettu tai kuollut väkivaltaan vankilassa. Vielä 1940-luvun puolivälissä turvasäilöissä virui satoja suomalaisia, ilman oikeudenkäyntiä.

On syytä muistaa, että 1920-30 luvuilla oikeiston laillistamat lapualaiset ja IKL:n sinimustat tunkeutuivat monta kertaa eduskuntataloon. Nyt tuon ajan äärioikeiston seuraajat ovat ilmoittaneet perustavansa sinimustan puolueen.

Tuon fasistisen puolueen perustamishanke on törkeä teko ja vastoin Pariisin rauhansopimusta, joka on yksi Suomen valtiosopimuksista ja kieltää yksiselitteisesti fasisminluontoisten järjestöjen toiminnan.

Miten tuohon hankkeeseen suhtautuu ”maailman vakain demokratia”?

Työkansan Sanomat 1/2021

Pääkirjoitus: Porvarillinen demokratia ei ole kansanvaltaa
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.