Jo pitemmän aikaa on käynyt selväksi, että perussuomalaiset ja vihreät ovat siirtyneet politiikassaan entistä oikeammalle. Tämä on näkynyt niiden eduskuntatyössä, kunnanvaltuustoissa, muussa käytännön toiminnassa ja kannanotoissa. Näin porvaripuolueet ovat saaneet lisävahvistusta kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Perussuomalaisten harjoittamaa nykyistä politiikkaa ei voi samaistaa ex-puheenjohtaja Timo Soinin heittoon ja kuvaamaan linjaan: perussuomalaiset ovat työväenpuolue, ilman sosialismia. Muutos on ollut suuri Soinia seuranneiden puheenjohtajien Jussi Halla-ahon ja Riikka Purran aikana.

Työväenpuolueesta ei voi puhua enää edes heittona.

Halla-aho siirsi perussuomalaiset suomensisulaisten avulla oikeistonationalismin ja rasismin tielle. Halla-aho aloitti myös puolueen yhteiskunta- ja talouspolitiikan reivaamisen kokoomuksen ja porvaripolitiikan taakse. Ja tuolla tiellä puolue näyttää myös Purran aikana pysyvän.

Perussuomalaiset ovat politiikallaan valmistelemassa puoluetta seuraavaan kokoomusjohtoiseen porvarihallitukseen. Se tulee kurittamaan työtätekeviä nykyistä Marinin hallitustakin kovemmin. Ja sekin tullaan vielä näkemään, että rkp ja ps-puolue istuvat samassa hallituksessa

Vihreiden politiikan suunta on sekin vienyt oikealle ja osaksi porvaripolitiikkaa.

Ville Komsin saappaista on jo aikaa sitten vesi kuivunut ja Pentti Linkolan metsänsuojeluvaatimukset on haudattu tukkipinojen alle. Tilalla ovat nyt pääomien EU, ministeri- ja pormestaripaikat, asevarustelu, hävittäjäkoneiden osto ja Natoon liittyminen.

Nykyinen vihreiden johtoeliitti on asettumassa nuoria ja jopa omia kannattajiaan vastaan, kun ilmaston ja luonnon suojelijat ovat joutuneet sisäministeri Maria Ohisalon johtaman poliisikoneiston pidättämäksi.

Kapitalismia ja voittoja kyllä suojellaan viimeiseen asti. Kapitalismin ensisijaisuudesta kertoo kaiken vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi nousseen kansanedustaja Iiris Suomelan kannanotto: ”On tullut hetki, että elinkeinoelämän suunta on meidän suunta”.

Työkansan Sanomat 11/2021

Pääkirjoitus: Porvaripuolueille lisävahvistusta
Merkitty:                                

Hakutulokset “Pääkirjoitus: Porvaripuolueille lisävahvistusta

 • 15.10.2021 12:00:sta
  Permalink

  Voisi korjata kirjoittajan pienen lapsuksen. Ei Jussi Hauta-aho, vaan Halla-aho.

  Vastaa
  • 15.10.2021 18:13:sta
   Permalink

   Kiitos huomiosta. Olemme korjanneet virheen siellä, missä se on ollut mahdollista. Printtilehteen se ei tietenkään onnistu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.