Pakina: Kapitalismia vauvoille

Entisen pääministerin ja nykyisen kansanedustajan Juha Sipilän vetämä työryhmä esittää osakesijoitustiliä vauvoille. Sijoitustili olisi osa äitiyspakkausta ja 300 euron pääoman lahjottaisi valtio.

Äitiyspakkaukseen sisältyisi lisäksi sijoitusmateriaalia huoltajille. Samaa materiaalia ja ohjeistusta jaettaisiin myös neuvoloissa. Näin kätilöt ja hoitajat joutuisivat laajentamaan osaamistaan pörssien saloihin. Ja sitähän on nykyisin tarjolla, isosta rahasta.

Ennen sanottiin, ”nuorena vitsa on väännettävä”. Nykymenoon sopisi sanonta, ”vauvana on keinottelu opittava”.

Sipilä tuli tunnetuksi oikeistopolitiikan säälimättömänä toteuttajana ja monimiljonäärinä. Nyt hän haluaa  osakekeinottelun vuosittaiseksi piristeeksi valtion rahaa. Jos tuo Sipilän työryhmän esitys toteutuisi ensi vuonna, se veisi valtion kassasta noin 14 miljoonaa euroa.

Jos vauvoista ja äideistä oltaisiin oikeasti huolissaan, em. raha pitäisi antaa käteisenä sitä tarvitseville.

Aseita suojeluskuntalaisten seuraajille

Suojeluskuntien aatteellista työtä ja aseharjoittelua jatkava Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on käynyt Etelä-Koreassa aseostoilla. Hankintaa kuului 40 000 itselataavaa rynnäkkökivääriä. Aseet muistuttavat armeijan käyttämiä rynnäkkökivääreitä.

Samankaltaisuus ei ole sattuma. ”Vapaaehtoisille” voidaan tarvittaessa jakaa myös armeijan aseita. Nythän se ei ole lain mukaan sallittua.

Nyt noilla aseilla harjoitellaan ympäri maata. MPK järjestää harjoituksiin aseet, ampuja maksaa patruunat. Kohdetauluissa ei ole ainakaan julkisesti punikin kuvaa.

Yksi ampumapaikka sijaitsee Santahaminassa Helsingissä. Paikka tunnetaan luokkasodan ajalta tuhansien punaisten keskitysleirinä ja teloituspaikkana.

Ei anneta historian toistaa itseään.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 5/2021

Pakina: Kapitalismia vauvoille
Merkitty:            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.