Suomen liittyminen sotilasliitto Natoon ja Yhdysvaltojen kanssa solmittu kahdenvälinen militaristinen DCA-sopimus ovat johtaneet nopeasti Suomen maaperän luovuttamiseen suurien sotaharjoitusten ja sotavalmistelujen alustaksi.

Lännen oikeistojohtajien, kenraalien ja aseteollisuuden imperialistiset tavoitteet Venäjän saartamiseksi ovat Suomen osalta toteutumassa. Suomi ja maan pitkä itäraja on muuttunut nopeasti rauhan rajasta sodan rajaksi.

Suomalaisten vieminen vastakkainasettelun ja sodan eturintamaan on kuin toisinto toisen maailmansodan aseveljeydestä natsi-Saksan kanssa, kuitenkin sillä erolla, että nyt liittolainen on Yhdysvaltojen johtama laajeneva Nato.

Suomen armeijan joukot ovat tänä vuonna mukana koti- ja ulkomailla yli sadassa sotaharjoituksessa. Sotaharjoitusten, niihin osallistuvien sotilaiden ja aseiden määrä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin rauhan aikana.

Helmikuussa käynnistyi kymmeniin vuosiin suurin Naton Steadfast Defender 24 -sotaharjoitusten sarja. Se kestää koko talven ja kevään ajan. Harjoituksen aikana siirretään Yhdysvaltojen joukkoja ja aseistusta Eurooppaan.

Sotaharjoitukseen osallistuu noin 100 000 sotilasta kaikista Nato-maista. Suomeen on tulossa tuhansia amerikkalaissotilaita ja raskasta sotakalustoa. Osa sotilaista ja kalustosta jää Suomeen juuri DCA-sopimuksen perusteella.

Työkansan Sanomat 1/2024

Amerikkalaissotilaat Suomeen – aseet kohti itää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.