Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) keskusneuvosto piti 2. joulukuuta Tikkurilassa Vantaalla tämän vuoden viimeisen kokouksensa. Keskusneuvosto hyväksyi vuosien 2024–2025 toimintasuunnitelman, Ktp:n tiedotustoiminnan uusimisen sekä kannanotot sisä- ja ulkopolitiikasta.

Kokouksen avasi Ktp:n puheenjohtaja Sanni Riihiaho todeten, että kokouspäivän aikana tullaan tekemään tärkeitä päätöksiä, jotka avaavat uusia teitä puolueen etenemiselle ja parantavat Ktp:n tiedotustoiminnan tunnettuutta.

Puheenjohtaja Riihiaho ja Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen esittivät selvityksensä Euroopan Kommunistisen Toiminnan (ECA) perustamiskokouksesta ja järjestön toiminnan tavoitteista. Keskusneuvosto hyväksyi Ktp:n liittymisen uuteen eurooppalaiseen ECA-järjestöön.

Poliittisen tilannekatsauksen esitti Ktp:n poliittisen toimikunnan jäsen, puolueen lehden Työkansan Sanomien päätoimittaja Rauno Lintunen.

Lintunen varoitti yhteiskunnallisen ilmapiirin raaistumisesta, militarismista ja kokoomusjohtoisen Orpon porvarihallituksen jopa äärioikeistolaisista hankkeista. Yksi niistä on yritys kieltää kommunistisset tunnukset ja niiden julkinen esilläpito.

Nato-jäsenyys, valtavat asehankinnat, jatkuvat sotaharjoitukset ja Venäjä-vihan lietsonta ovat johtaneet vaatimuksiin naisten asevelvollisuudesta ja koululaisten asekoulutuksesta. Itärajan sulkeiset ja vieraiden valtojen kutsuminen ”ärsytysjoukkoihin” ovat lisäaskel sodan suuntaan.

Porvarihallituksen hankkeet sosiaaliturvan leikkaamiseksi iskevät ankarimmin pienituloisiin työtätekeviin. Asuntotukien saajat, terveydenhoidon tarvitsijat, työttömyysturvalla elävät ja toimeentulotuella sinnittelevät tulevat menettämään ensi vuonna satoja euroja kuukaudessa. Pienituloisuus, köyhyys ja erityisesti lapsiköyhyys nousevat ensi vuonna ennätyslukemiin.

Talouden taantuma, konkurssit ja työttömyyden kasvu ovat raakaa kapitalismia. Sen lasku siirretään oikeistopolitiikalla koko työväenluokan maksettavaksi.

Keskusneuvosto hyväksyi puolueelle toimintasuunnitelman vuosille 2024–2025. Suunnitelmakauden ensimmäisen vuoden aikana pidetään Suomen presidentinvaalit ja EU:n parlamenttivaalit. Ktp ei osallistu puolueena kumpaankaan vaaliin.

Keskusneuvosto hyväksyi myös Ktp:n tiedotustoiminnan uudistamisen päälinjat. Niiden yksi osa on vuonna 2024 puolueen lehden Työkansan Sanomien ilmestyskertojen väheneminen kahdeksaan numeroon. Lehden sivumäärä pysyy ennallaan. Tilausmaksu alenee kaikille samaksi, ja on ensi vuoden alusta 30 euroa/vuosi.

TKS-lehden ilmestyskertojen väheneminen korvautuu Ktp:n nettisivujen uusimisella ja siellä uutisten julkaisemisella. Tavoitteena on myös Ktp:n nettilehden perustaminen, mikä ajoittuisi ensi vuoden tammikuun lopulle.

Tiedotuksen uusimisen tärkein syy on paperilehden painokustannusten ja postin jatkuvat hinnankorotukset. Vaikka kaikki muu Työkansan Sanomien vaatimasta työstä, kuten artikkelit, kuvat, taitto ja postitus, tehdään talkootyönä, tilausmaksut ja lehden tuki eivät kata nykyisiä kustannuksia.

Keskusneuvosto päätti perustaa Työkansan Sanomien tukiringin. Se olisi aiempaa suurempi joukko tovereita, jotka tukisivat lehteä säännöllisesti.

 

 

Ktp:n keskusneuvosto päätti vuosien 2024-2025 toiminnasta ja puolueen tiedotuksen uusimisesta

Hakutulokset “Ktp:n keskusneuvosto päätti vuosien 2024-2025 toiminnasta ja puolueen tiedotuksen uusimisesta

  • 20.2.2024 23:20:sta
   Permalink

   Olemme myöhässä. Se johtuu siitä, että nettilehden hinta tuottajilta on liian kallista. Teemme kaikkemme, että saamme tuotettua nettilehden itse. Pahoittelut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.