Maailman kansat ja YK alajärjestöineen seuraavat kauhistuneina Israelin sionistihallinnon ja miehitysarmeijan tekemää palestiinalaisten kansanmurhaa. Tätä kirjoitettaessa pelkästään Gazan kaistalla on tapettu lähes 9 000 palestiinalaista, heistä yli puolet lapsia, ja noin 20 000 on haavoittunut.

Nykyinen humanitaarinen tilanne Gazan kaistalla, jota Israel on piirittänyt ja pommittanut 7. lokakuuta lähtien, ”on katastrofaalinen epäonnistuminen, jota maailma ei voi sietää”, sanoi Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtaja.

Palestiinan alueiden, Länsiranta ja Gazan kaista, ryöstäminen ja miehitys on jatkunut jo vuosikymmenien ajan. YK:n päätökset, YK:n alajärjestöjen vaatimukset ja kansainväliset lait on Israelin sionistihallinnon toimesta jätetty huomioitta tai hylätty.

Siksi ei ole mikään ihme tai yllätys, että palestiinalaiset eivät ole enää nähneet Länsirannan miehityksen ja Gazan kaistan saarron vastustamiseksi muuta kuin aseellisen vastarinnan.

Palestiina julistautui itsenäiseksi vuonna 1988. Sillä on virallinen asema YK:ssa, ja 140 YK:n jäsenmaata on tunnustanut Palestiinan valtiollisen aseman. Suomi ei ole tunnustaneiden maiden joukossa.

Suomen nykyisen oikeistolainen ulkopoliittisen johto on päätöksillään siirtänyt maatamme yhä kauemmas Palestiinasta ja palestiinalaisten hädästä. Tästä todistaa viime viikolla pidetty YK:n yleiskokouksen istunto, missä äänestettiin humanitaarista tulitauosta Gazan kaistalle.

Tulitauon puolesta äänesti 120 YK:n jäsenvaltiota, vain 14 äänesti vastaan, tyhjää äänestäneitä oli 45. Suomi oli yksi tyhjää äänestäneitä. Se oli ääni Palestiinan miehityksen ja Gazan kaistan palestiinalaisten hirvittävän tappamisen puolesta.

Ps. Tässä lehden numerossa kerrotaan paljon Palestiinasta, Israelin miehitysarmeijan hirmutöistä, palestiinalaisten hädästä ja maailman kansojen voimakkaista vastalauseista. Se on solidaarinen tukemme palestiinalaisten taistelulle.

Pääkirjoitus

Työkansan Sanomat 12/2023

Palestiinalaisten kansanmurha on hirvittävä sotarikos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.